Herkenbaar? Zes eettentjes waar nooit een rij staat

Best Kept Secret
Foto: Emile Krijgsman

Ken je dat? Van die eettentjes op festivals waar nooit iemand te vinden is. Misschien heb je als vrijwilliger wel in één van de beruchte stands gestaan, of kom je er stiekem wel iets halen omdat  je dan niet zo lang hoeft te wachten. Festileaks presenteert je: zes eettentjes waar nooit een rij staat!

1. Ben & Jerry’s-truck

Heb je zin in een ijsje? Dan ga je in ieder geval niet gauw naar de Ben & Jerry’s kraam. Nee, doe ons maar een ijsje van OLA of lekker Italiaans schepijs. Hoezo dan niet het populaire Amerikaanse ijs? Nou, voor een klein bakje Cookie Dough betaal je een dikke vette twee bonnen. Aardig duur, als je je bedenkt dat zo’n zelfde potje in de winkel nog geen twee euro kost.

2. Snoepwinkel

Snoepjes gaan natuurlijk makkelijk mee onder de trui het festivalterrein op. De echte diehard snoepfanaten zullen daar dan ook wel dankbaar gebruik van maken. Kinderen zijn ook vaak in de minderheid (behalve op Pinkpop 2017), dus daar moet de snoepwinkel het ook niet van hebben. En met al dat andere lekkers om zich heen, is de doorsnee festivalganger niet snel geneigd om snoep te gaan eten. Helaas Haribo, wij kopen liever je snoep in de supermarkt!

3. Black Angus-stand

Hij is verrukkelijk, de Black Angus burger, maar tegelijkertijd ook belachelijk duur. Een schrale hamburger kost je namelijk vier (!!) bonnen. Dat is omgerekend op de meeste festival tien euro. Als je je dan bedenkt dat je voor datzelfde geld twee burgers kan krijgen bij de snackstand een paar deuren verder, is de keuze voor velen makkelijk gemaakt. Desalniettemin is de Black Angus zo nu en dan het geld waard.

4. Koffiebar

Koffie? Koffie?! Doe ons maar gewoon kei veel bier! Nee, het zwarte goud is niet bepaald de populairste drank op het festival. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de temperaturen in het festivalseizoen. Als de zon schijnt, neigt men toch net iets meer naar Red Bull om de ogen open te houden. Afgelopen maandag liep de koffiestand van Pinkpop wel storm. Dat had te maken met Kings of Leon op de Main Stage…

5. Aviko-truck

Nederland houdt van aardappelen. En van frituur. Maar deze combinatie is een stuk minder populair op de festivals. Mensen lopen vooral tegen het schrale aanbod en de prijzen aan. Wij willen gewoon kartoffelsalat voor één bon a.u.b.!

6. Schaaldieren-tent

Oesters en mosselen. Het zijn aardig culinaire hoogstandjes, maar een beetje te culinair voor de festivals. Er zijn mensen die niet vies zijn van een mossel hoor, maar een rij hoef je nooit te verwachten. Een dikke vette friet vult namelijk veel beter. (en ja, dat eten we natuurlijk ook nooit!)