In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Het zijn festivals die opvallen vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of de schitterende locatie. Iedere week voegen we er één toe en deze keer is het de beurt aan NOS Alive.

NOS Alive in het kort:

  • Algés, Portugal
  • 6-8 juli 2017
  • Specialiteit: de beste alternatieve line-ups
  • Rock, pop, indie, electro, dance
  • 2017: The Weeknd, The xx, Foo Fighters en Depeche Mode
  • Festivalticket weekend (incl. camping): €129,-
NOS Alive (voormalig Optimus Alive!) is één van de meest gewaardeerde festivals van Europa. Dat komt eigenlijk vooral door de locatie in combinatie met heerlijke affiches. Het festival kijkt namelijk uit over de zee, terwijl de grootste bands ter wereld passeren. Wat wil een festivalganger nog meer?!

Het programma

Op NOS Alive gaat kwaliteit absoluut boven kwantiteit. Zo stonden voorgaande jaren onder meer Pearl Jam, Rage Against The Machine, Radiohead, Arcade Fire, The Cure en Muse op het programma. Dit jaar mogen The Weeknd, The xx, Foo Fighters en Depeche Mode het Portugese publiek overtuigen. Met The Weeknd heeft het festival ook meteen een uitzondering. Nooit eerder stond een dusdanige popact bovenaan het affiche van NOS Alive. Aan randprogrammering bezuinigt het festival trouwens ook absoluut niet. Ook Phoenix, The Kills, en alt-J Komen langs.

Het terrein

Het terrein van NOS Alive is geen wonderland, maar dat is ook niet nodig. Het festival boekt acts die voor dat wonderlijke landschap zorgen. De natuur doet het overige werk.

De locatie

NOS Alive wordt georganiseerd in het Portugese plaatsje Algés aan de rivier de Taag. Het festival ligt vlakbij Lissabon en tevens ook aan het strand, waardoor mooie plaatjes ontstaan. Stel je eens voor: een zonsondergang aan het strand van NOS Alive met één van je favoriete bands voor je neus. Laat je niet afschrikken door de vele kilometers die je moet afleggen. Genoeg Nederlanders doen het je na, want het is absoluut de moeite waard!

De aftermovie

De Festival Bucketlist

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Iedere week voegen we er één toe die opvalt vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of het goede verhaal. Heb je ook een goede toevoeging aan de Bucketlist? Plaats dan een comment onder dit bericht!
DELEN
Thijs
Festileaks-chef van alles wat niet met nieuws te maken heeft. Muziekjournalist. Broer van Ed Sheeran, Rupert Grint en alle andere Gingers die je kent. Draait met alle liefde plaatjes onder de naam Thissa. Houdt niet van arrogante mensen, wel van Kanye West.