Depeche Mode is – net als op ieder ander festivalterrein – een graag geziene gast in Werchter. De band deed Rock Werchter driemaal aan en stond ook op TW Classic. 11 jaar geleden vond dan ook een fijne hereniging plaats. Na hun eerste optreden in 1985, keerde de band 21(!!!) jaar later pas terug voor een nieuwe show. En jullie dachten dat Jan Smeets aan het lijntje gehouden werd door Pearl Jam..

In 1985 treffen we een relatief piepjonge band aan op het podium. Depeche Mode werd in die periode een steeds grotere naam. De internationale doorbraak vond slechts een jaar eerder plaats, dankzij de plaat People are People. Het podium werd die dag, 7 juli 1985, gedeeld met onder meer R.E.M, U2, the Ramones, Paul Young en Joe Cocker. Vanaf dit moment ging het heel hard voor de band. België werd nog een flink aantal keren aangedaan,  maar een bezoek aan Werchter zat er lange tijd niet in.

Rock Werchter 2006

Hey, mogen we je om een gunst vragen?

Onze website Festileaks is 7 jaar geleden opgericht vanuit de gedeelde liefde voor festivals. Nu zijn we genomineerd voor Website van het Jaar 2018 in de categorie events. Een mooiere waardering voor al dat harde werk van onze ijzersterke community kunnen ons we niet bedenken. Oneindig veel dank en ❤ voor je support so far, maar nu willen we winnen ook!
Klik ons dus het podium op via DEZE LINK. Dan zijn we je oneindig dankbaar!

Depeche Mode Setlist Rock Werchter 2006 2006, Touring the Angel

Maar liefst 21 jaar later wordt het festival te Werchter opnieuw aangedaan. Vooraf waren critici nogal sceptisch over de keuze van Depeche Mode als headliner op het festival. Echter maakte een knallende show met veel klassiekers een hoop goed. 3 jaar later keerde de band terug voor een optreden op TW Classic. De band leek het ontzettend naar hun zin te hebben op het terrein, want in 2013 stonden de heren nogmaals op Rock Werchter. In dit tempo hoeven we geen 21 jaar afwezigheid meer te vrezen.