In 1981 hadden we nog geen TomToms en Google Maps. Toch wisten bands altijd de weg te vinden van land naar land, en van optreden naar optreden. De bordjes langs de weg waren ruim voldoende. Althans, als je de goede plaatsnaam in je hoofd had. Door een kleine vergissing mistte Jamaicaanse band Toots and the Maytals hun optreden op Rock Torhout. 

Rock Torhout/Werchter had een prachtig affiche in de wacht gesleept, waar onder meer The Cure, Robert Palmer, Dire Straits en Elvis Costello op te vinden waren. Een verrassende boeking was Toots and the Maytals ook wel tussen al het gitaargeweld. Het had een ontspannend, exotisch optreden moeten worden. Maar de band bleek zo relaxed te zijn dat ze vier uur te laat aankwamen bij het festivalterrein.

Toots and the Maytals op Rock Werchter 1981

Voor het optreden in Werchter was de band overigens wel op tijd. Hoewel er geen beelden te vinden zijn van dit optreden, zijn er wel flink wat geluidsopnames beschikbaar. Zo konden de bezoekers van Torhout toch nog een beetje meegenieten van de band. Enkele jaren later stond de band op Pukkelpop, maar het optreden op Rock Torhout is nooit ingehaald. Een nieuwe goedmaakronde in Werchter dan maar?

Vandaag In De Geschiedenis

In de rubriek Vandaag In De Geschiedenis wordt teruggeblikt op bijzondere momenten uit de festivalgeschiedenis en geschiedenis van vele artiesten. Meer bijzondere herinneringen lezen? Lees hier alle terugblikken.