5 redenen waarom je een festivalshow van J. Bernardt niet mag missen

Deze zomer treffen we Vlaamse duizendpoot J. Bernardt op verschillende festivals door het hele land. Zo staat de Balthazar-frontman onder meer op de planken op grote festivals als Lowlands en Lokerse Feesten, maar ook op intiemere festivals als Rock Olmen. Waarom je deze artiest absoluut moet checken lees je hier.

1.  Omdat hij een tijdbom is

Nu de Vlaamse band Balthazar een sabbatjaar heeft ingelast, besloot Jinte B. Deprez de studio in te duiken als J. Bernardt. Een sabbatjaar duurt overigens geen eeuwen. Het zou zomaar eens kunnen dat het na deze zomer gedaan is met het solo-avontuur van Deprez. Je wilt het toch niet op je geweten hebben dat J. Bernardt’s solowerk straks voor onbepaalde tijd in de kast verdwijnt, terwijl jij hem nog niet hebt zien optreden?

2. Omdat zijn solo-album helemaal de shit is

Met het album Running Days blies hij de luisteraars omver, nadat hij eerst al hun monden deed openvallen. Met de eerste single van het album, ‘Calm Down’ (hierboven te beluisteren), wordt de toon goed gezet. Je treft op de plaat namelijk alles behalve Balthazar aan. Een compleet nieuwe sound en dus gegarandeerd een show die je nog nooit eerder gezien hebt! Spoiler alert: aan het einde van zijn optreden duikt hij graag het publiek in.

3. Omdat hij maakt muziek maakt die veel mensen aanspreekt

J. Bernardt schotelt je een mengelmoes van genres voor. Gospel, hip-hop, Kraftwerk, R&B: alles komt langs. Hij neemt je mee op een muzikale reis en maakt pitstops bij flink wat verschillende beats en synthesizers. Wie weet leer je nog eens wat over jezelf en je smaak dankzij deze turbulente reis langs diverse stijlen.

4. Omdat hij de Harry Styles van Balthazar is

Jinte Deprez is niet het enige Balthazar-lid dat het sabbatjaar alsnog in de studio doorbrengt. Bassist Simon Casier ging verder als de band Zimmerman en Maarten Devoldere als Warhaus. Een beetje Balthazar-fan volgt trouw alle leden op hun tour. Gelukkig omvat die groep Balthazar-fans een behoorlijk aantal muziekliefhebbers. A girl with 5 boys isn’t a slut, she’s a Directioner! Of fan van Balthazar dus.

5. Omdat je geen bakken met geld hoeft neer te leggen om hem te zien

Je treft J. Bernardt niet alleen in de allergrootste poppodia en op de duurste festivals. Zo zie je hem voor slechts een tientje op 28 juli op Rock Olmen in België. Daar krijg je nog eens optredens van onder meer Jacle Bow en Brutus bij cadeau. Ook voor zijn optredens in Vera, Doornroosje, Patronaat en Paradiso Noord betaal je lang niet de hoofdprijs. Tickets voor deze optredens scoor je hier.

Rock Olmen 2017

Rock Olmen wordt ieder jaar gehouden in het gelijknamige Belgische plaatsje Olmen. Het festival vindt dit jaar plaats op donderdag 27 en vrijdag 28 juli. J. Bernardt is deze editie de publiekstrekker. Tickets zijn te koop via Ticketshark, de Facebookpagina of de website. Check de website ook voor nog meer informatie over dit festival.