Yes, Wolfmother komt weer naar Nederland! De heren gaan heel wat show’s doen in ons kikkerlandje, zo ook op de Zwarte Cross. Op zaterdag 15 juli gaat de band het hoofdpodium omver blazen en wij vertellen je waarom!

1. Een droomsetlist

Wolfmother Setlist TW Classic Festival 2017 2017

Say what?! Echte Wolfmother fans zullen hun vingers aflikken bij deze setlist. Maar ook mensen die gewoon even willen kijken, zullen onder de indruk zijn. Hits als ‘Woman’ en ‘New Moon Rising’ worden al snel ingezet en er wordt ook nog eens afgesloten met het populaire ‘Joker & The Thief

2. Naast hits ook nieuwe numers

Het is alweer anderhalf jaar terug sinds de release van Victorious. Naast de andere sterke albums van Wolfmother, spelen de heren graag hun nieuwste aanwinst. Het hele optreden door komen niet alleen gouden hits voorbij maar pakken ze ook hun nieuwste werk en spelen ze o.a. ‘Victorious’ en ‘Gypsy Caravan’!

3. Een frontman waar je naar wil blijven kijken…

Thanks Werchter!

Een bericht gedeeld door Wolfmother (@officialwolfmother) op


Frontman Andrew staat voor energie op het podium. Je kunt zijn toewijding aan de muziek duidelijk zien en en dat zet meteen ook de toon voor de sfeer tijdens het optreden. Als dit al niet reden genoeg is om naar hem te blijven kijken, dan is zijn unieke bos haar dat misschien wel.

4. ….én naar wil blijven luisteren

Een unieke en krachtige stem, daar is Andrew Stockdale mee gezegend. Vooral tijdens ‘Woman’ sta je met je mond open te luisteren. Wát. Een. Stem.

5. Een band in topvorm

“Joker” Perth. #notinthislifetimetour #wolfmother #gnfnr #jokerandthethief

Een bericht gedeeld door Wolfmother (@officialwolfmother) op


Genoeg over Andrew Stockdale. De andere bandleden mogen ook wat kudos krijgen! Ze zijn allemaal in topvorm en samen spelen ze festivalweides he-le-maal plat. Ga zelf maar eens een kijkje nemen!

Zwarte Cross 2017

Foto: Kamiel Scholten / Zwarte Cross

Ook dit jaar brullen de motoren en speakers van Nederlands “meest sfeervolle festival“, en wel op 13 tot en met 16 juli.  Het programma van Zwarte Cross is erg gevarieerd en bestaat – naast de befaamde motorcross, stunts en humor – uit muzikaal en theatraal genot. Het affiche kent talloze namen uit verscheidene stijlen en windrichtingen om de ruim 200.000 bezoekers van Zwarte Cross een spektakel te garanderen. De grote namen van deze editie zijn onder meer Wolfmother, Racoon en Golden Earring. De volledige line-up vind je hier. De kaartverkoop gaat hard: alleen voor de vrijdag zijn nog tickets te koop voor € 30,- per stuk.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over dit mooie festival? Check dan ook onze programmapagina van het festival. Zoek je naar de ultieme voorbereiding? Abonneer je dan op onze Spotify-afspeellijst!