7 dingen die we verwachten van Moderat op Colours of Ostrava

Komende week staat het Duitse electro-trio Moderat op Colours of Ostrava! Inmiddels hebben ze al een aantal festivalshows achter de rug, waaronder Down The Rabbit Hole. We namen alvast stiekem een kijkje, zodat we jullie 7 dingen voor de Tsjechische show van Moderat kunnen toezeggen. 

1. Een setlist om van te smullen

Moderat Setlist Down the Rabbit Hole 2017 2017

In een minuutje of 75 neemt Moderat je mee op een reis door hun hele oeuvre. Alle drie de studioalbums, Moderat, II en III, komen aan bod. Met ‘Milk’ er is zelfs ruimte voor een solomomentje van Modeselektor. Daarnaast wordt er met een aantal prikkelende remixes –  van eigen hits en van hits van anderen – nog wat extra olie op het vuur gegooid.

2. Een elektronische én experimentele supergroep op het podium


Moderat vindt zijn oorsprong in Berlijn. Daar slaan IDM-producer Apparat (Sascha Ring) en het experimentele techno-duo Modeselektor (Gernot Bronsert and Sebastian Szary) in 2002 de handen ineen. Die optelsom geeft ons het beste van twee werelden. Het dromerige van Apparat en het hardere van Modeselektor. Samen geeft dat catchy elektronica met scherpe creatieve randjes, de succesformule van Moderat.

3. Zware dreunen en bombastische beats

Hun meest recente studioalbum III wordt door critici bestempeld als een van de beste elektronische albums van 2016. “III is a triumph that takes pop and redefines it”, aldus Clash Music. Nummers als ‘Running’ en ‘Animal Trails’ bevatten diepe, zware bassen die door merg en been dreunen en de beleving nog extra intens maken.

4. Oogverblindende visuals en fantastische animaties

“We are Moderat from Berlin” #alwayscreating #moderat #releasefestival #athens #vchristak #aboutlastnight

Een bericht gedeeld door Virginia Christak (@vchristak) op


Met unieke 3D-visuals, kunstige overgangen en hyponotiserende animaties tilt Moderat zijn liveshows naar een hoger niveau. Sommige nummers klinken als studioversie ingetogen en klein. Toch zijn deze tracks live uitermate innemend en brengen ze het publiek in vervoering. Die intense muzikale opbouw en het kleurrijke, oogstrelende geweld doen het lijken alsof Moderat van een hele andere dimensie is.

5. Een show waarbij het onmogelijk is om stil te staan


Is meetrommelen, -klappen of -stampen met het ritme ook jouw muzikale dwangneurose? Gelukkig hoef je die bij Moderat niet te verbergen. Gooi al je ledematen in de strijd op de uiterst dansbare beats van het elektro-trio. Dan kunnen we je vast verzekeren dat je niet de enige bent… 😉

6. Dj’s met een opvallend zangtalent

Soms wordt er nogal lacherig over livesets van dj’s gedaan. “Natuurlijk, aan wat knopjes draaien en doen alsof het allemaal heel veel moeite kost, dat kan ik ook”, is een veelgehoord argument. Toch maakt Moderat meteen duidelijk dat het van een ander kaliber is. Terwijl de meeste dj’s veroordeeld zijn tot samenwerken met anderen, doen deze Duitsers het gewoon lekker zelf. Overigens is dat helemaal niet onverdienstelijk: de zachte stem van Sacha Ring is een genot voor het oor.

7. Extra pit voor hun (voorlopig) laatste festivalshows

Foto: Thijs Jacobs

Na de komende festivaltour langs onder andere Colours of Ostrava, Lowlands en Pukkelpop is het gedaan met de pret. Althans, de heren hebben aangegeven het project ‘Moderat’ vanaf september voorlopig on hold te zetten. Op een persconferentie op Electric Castle zeiden ze: “We’ll stop for a while, otherwise it will become boring. It’s time for a change, we don’t wanna kill the creativity. We keep searching for new adventures.” Nu de wegen van Apparat en Modeselektor weer gaan scheiden, hopen we stiekem op nog wat extra vuurwerk tijdens die laatste, bijzondere shows.

Colours of Ostrava 2017

Colours Of Ostrava

Colours of Ostrava is een vierdaags festival dat jaarlijks wordt gehouden in Ostrava, Tsjechië. Eerder schreven we al over de bijzondere sfeer van het festival en de bijbehorende opmerkelijke locatie. Van 19 tot en met 22 juli 2017 vindt de komende editie plaats met interessante namen als JusticeImagine Dragons en alt-J bovenaan het affiche. Tickets kun je aanschaffen voor zo’n €96,- (exclusief camping). Als je meer informatie over Colours of Ostrava wil, dan kun je terecht op de website van het festival.

Colours of Ostrava Logo

Colours of Ostrava 2017

Locatie
Tsjechië
Ostrava, Tsjechië
Datum 19-22 juli 2017
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Niet meer beschikbaar.