Heb je een kaartje voor het uitverkochte Lowlands of staat er een ander festival op de planning? Ga dan goed voorbereid op pad. We weten allemaal hoe ruig het er op een festival aan toe kan gaan: de hele dag springen en dansen op de beats van je favoriete artiesten, je door de modder een weg banen naar je tentje en drankjes die in de rondte vliegen. Het meenemen van waardevolle spullen klinkt dus als een slecht plan, want grote kans dat ze kapot gaan of kwijtraken. Maar wie maakt de coole en onvergetelijke foto’s als niemand zijn smartphone op zak heeft? Wij geven je 6 tips om je smartphone festivalproof te maken, zodat je hem gewoon bij de hand kunt houden.

1. In een hoesje

Gebruikmaken van een hoesje om je telefoon mee te beschermen klinkt misschien vanzelfsprekend, maar de meeste mensen doen het toch zonder. Een hoesje maakt de telefoon net wat groter, waardoor hij minder praktisch is om in je broekzak of in je kleine festivaltasje te stoppen. Toch zul je jezelf dankbaar zijn op het moment dat hij midden in de dansende menigte op de grond terechtkomt.

2. Aan een koord

Door je smartphone aan een koord te bevestigen, dat je vervolgens aan je broek vastmaakt, bescherm je hem niet alleen tegen vallen, maar ook tegen de grijpgrage handen van zakkenrollers. Hoewel je het koord gewoon door je telefoon kunt halen, is hiervoor ook een speciaal systeem verkrijgbaar: de plugNlock. Dit is een klein staafje dat je in de telefoon steekt, waardoor een stevige koppeling ontstaat.

3. Waterbestendige telefoon

De waterbestendige telefoon is de perfecte keuze voor alle klunzen onder ons. Laat je je telefoon per ongeluk in de wc vallen, of valt je drankje eroverheen; met een waterbestendige telefoon is dit allemaal geen probleem. Mocht je eigen telefoon niet waterbestendig zijn, probeer er dan een te lenen voor de dagen dat je op het festival bent.

4. Screenprotector

Hoeveel mensen lopen er wel niet rond met een barst in hun scherm, of krassen? Juist, heel veel. Een screenbeschermer is een extra laagje dat je op het scherm van je telefoon plakt. Het is dun, valt niet op, maar maakt toch een hoop verschil op het moment dat je telefoon net ongelukkig valt.

5. Traceerfunctie aan

Bijna elke smartphone heeft wel een ingebouwde traceerfunctie. Om er gebruik van te kunnen maken, moet je deze functie echter wel inschakelen. Het is aan te raden dit te doen als je naar een festival gaat. Zo kun je je telefoon gemakkelijker opsporen wanneer je niet meer weet waar hij is. Heb je hem in een wc-hokje laten liggen? Of is hij in de modder gevallen tijdens het springen in de pit? Met de traceerfunctie kom je er (hopelijk) achter.

6. Telefoonverzekering

Mocht je na het lezen van bovenstaande tips nog steeds bang zijn dat je telefoon het festival niet (heelhuids) zal overleven, denk dan eens na over een verzekering voor je smartphone. Een verzekering is online gemakkelijk af te sluiten via een aanbieder als Klikzeker, en bespaart je een hoop stress en geld op het moment dat het misgaat. Je telefoon is dan namelijk standaard verzekerd tegen valschade, vloeistofschade, bedieningsfouten en kortsluiting, zelfs een aanvullende diefstaldekking is mogelijk. Niets weerhoud je dan nog om helemaal los te gaan!