In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Het zijn festivals die opvallen vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of de schitterende locatie. Iedere week voegen we er één toe en deze keer is het de beurt aan B My Lake.

B My Lake in het kort:

  • Zamárdi, Hongarije
  • 23 – 26 augustus 2017
  • Specialiteit: keihard beuken!
  • Techno, techhouse en bass music
  • 2017: Solomun, Sven Väth, Adam Beyer & Ben Klock
  • Festivalticket weekend (incl. camping): €129,-
B My Lake won in haar eerste jaar de European Festival Award voor ‘Best New Festival’ en miste daarna nooit een nominatie voor ‘Best Small Festival’. Dan doe je toch iets goed. Sterker nog, B My Lake doet heel veel goeds. Het festival wordt ‘het Mekka van de techno’ genoemd en is tevens ook de officieuze afterparty van grote broer Sziget. Hoe dat komt? B My Lake brengt ieder jaar de crème de la crème van de techno naar een droomlocatie: het Hongaarse Balatonmeer.

Het programma

Op B My Lake hoef je geen rock, pop of hiphop te verwachten. Op dit festival draait het enkel om keihard beuken op de lekkerste techno, techhouse en bass. De Hongaarse organisatie weet naast de grote jongens als Carl Cox en Tale of Us ook de grootste talenten en tofste underground dj’s naar het Balatonmeer te halen. Ook dit jaar mag het affiche van B My Lake er weer wezen met bovenaan de poster namen als Solomun, Sven Väth, Adam Beyer, Ben Klock, Dixon en Sam Paganini. Daar kijken we met grote ogen naar uit!

Het terrein

Het festivalterrein van B My Lake ligt er prachtig bij. Het festival heeft met het Balatonmeer sowieso een heerlijke locatie en daar maken de Hongaren dankbaar gebruik van. Vele bezoekers wagen een sprong in het water en dansen tot diep in de nacht met natte voeten. Daarnaast zijn de zeven podia stuk voor stuk een lust voor het oog en is overal gedacht aan chillplekjes. Een ideale setting voor één van de mooiste technofestivals van de wereld!

De locatie

B My Lake heeft niet voor niets haar naam gekregen. Het festival ligt namelijk direct aan het prachtige Balaton meer, hetzelfde water waar ook Balaton Sounds aan gevierd wordt. Doordat B My Lake in augustus plaatsvindt, komt de Hongaarse zon ook regelmatig opdagen. Kortom, heerlijk festival- en zwemweer! Het Hongaarse festival ligt tevens niet heel ver van haar grote broer Sziget, dat een week eerder georganiseerd wordt. Veel Szitizens reizen dan ook daar naar Zamárdi om nog een extra weekje door te feesten op B My Lake.

De aftermovie

De Festival Bucketlist

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Iedere week voegen we er één toe die opvalt vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of het goede verhaal. Heb je ook een goede toevoeging aan de Bucketlist? Plaats dan een comment onder dit bericht!