21 jaar en nog lang niet volwassen, dan we hebben het natuurlijk over de Zwarte Cross! Voorgaande 20 edities waren rijk aan talloze onvergetelijke momenten. Weet jij nog in welk jaar deze momenten zich voordeden? Hoog tijd voor een nieuwe FestiQuiz! 

Nadat de Zwarte Cross in 1997 in het leven werd geroepen, heeft het festival een brede geschiedenis opgebouwd. Zoveel gekkigheid en apartigheid, we houden ervan! Ken jij tante Rikkie alsof het je eigen tante is? Elk jaar zijn er genoeg hoogtepunten om op terug te blikken. Een aantal van deze hoogtepunten komt voorbij in de FestiQuiz van deze week. Ben jij er sinds de eerste editie bij geweest, of ben je gewoon enorm fan van de Zwarte Cross? Test dan je kennis over de geschiedenis van het festival. Het enige wat jij hoeft te doen is het juiste jaartal selecteren. Denk jij een echte Cross-veteraan te zijn? Waar wacht je nog op, laat het blijken in de quiz!

 

Zwarte Cross 2017

Zwarte Cross
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Ook dit jaar brullen de motoren en speakers van Nederlands “meest sfeervolle festival“, en wel op 13 tot en met 16 juli.  Het programma van Zwarte Cross is erg gevarieerd en bestaat – naast de befaamde motorcross, stunts en humor – uit muzikaal en theatraal genot. Het affiche kent talloze namen uit verscheidene stijlen en windrichtingen om de ruim 200.000 bezoekers van Zwarte Cross een spektakel te garanderen. De grote namen van deze editie zijn onder meer Wolfmother, Racoon en Golden Earring.