In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Het zijn festivals die opvallen vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of de schitterende locatie. Iedere week voegen we er één toe en deze keer is het de beurt aan Pukkelpop.

Pukkelpop in het kort:

  • Hasselt, België
  • 16 – 19 augustus 2017
  • Specialiteit: Fissa, fissa, fissa!
  • Rock, pop, hiphop, dance, metal, drum & bass, electro, trap, indie. ALLES!
  • 2017: Editors, Bastille, Mumford & Sons & The xx
  • Festivalticket weekend (incl. camping): €199,-

Pukkelpop nieuwsbrief

Pukkelpop maakt feestjes voor iedereen. Of je nou van metal houdt, een echte dance-liefhebber bent, graag de nieuwste rocksensaties wilt meepikken of keihard wilt beuken op drum & bass. Het Belgische festival heeft het allemaal in huis en dat niet alleen. Ook de uitstraling en randprogrammering van Pukkelpop zijn prima in orde. Niets te doen hebben is in Hasselt absoluut niet mogelijk. Drieëneenhalve dag lang, van elf uur ’s morgens tot diep in de nacht. Pukkelpop is één groot avontuur!

Het programma

Het lijkt vrijwel onmogelijk: een line-up maken voor iedereen. Toch flikken ze het in België ieder jaar weer. Pukkelpop biedt stages voor rock, indie, singer-songwriters, dance-acts, dj’s en zelfs een metalstage. In totaal boekt het festival iedere editie rond de 200 verschillende acts. En niet de minste. Foo Fighters, Radiohead, Daft Punk, Metallica, Red Hot Chili Peppers en Nirvana; ze hebben er allemaal ooit gestaan. Pukkelpop weet tevens veel acts te boeken nog ver voordat ze daadwerkelijk doorbreken. Zo stond Oscar & The Wolf in 2012 nog als openingsact in één van de kleinere tenten en stond Major Lazer datzelfde jaar ’s middags in de Dance Hall. Ook dit jaar heeft het festival weer genoeg moois op de planken staan: Editors, The xx, Bastille, Mumford & Sons, Boys Noize, Rise Against, Flume en meer.

Het terrein

Pukkelpop
Boiler Room op Pukkelpop 2014

Het terrein van Pukkelpop is één groot avontuur. Het festival heeft acht stages verdeeld over een groot terrein. Op datzelfde terrein zijn sinds een jaar of twee beruchte ‘secrets’ te vinden. Je kan dus daadwerkelijk op ontdekkingstocht! De wereld van Pukkelpop ziet er ook altijd sierlijk uit. Het festival gebruikt toonaangevende vlaggen en de Boiler Room krijgt ieder jaar een speciale uitstraling.

Maar dat is niet alles. Het Belgische festival zorgt altijd voor de nodige randprogrammering die nooit hetzelfde is. De Petit Bazar en de Salon Fou zijn daar onderdeel van. Twee plekken waar de gekste dingen gebeuren. Zo stond er afgelopen jaar een opblaasbare kerk en een spelshow met de homoseksuele variant van Hitler en de kerstman. Je hoort het al; één groot gekkenhuis!

De locatie

Pukkelpop

Pukkelpop wordt jaarlijks gehouden in Hasselt, de hoofdstad van Belgisch Limburg. Het festival heeft het op het gebied van bereikbaarheid ontzettend goed voor elkaar. Het festivalterrein ligt vlak bij het treinstation van Hasselt. De populairste camping, Camping Chill, ligt pal tegenover het terrein. Niet gek dus dat het festival afgelopen jaar een dikke 8,8 scoorde op het gebied van bereikbaarheid en daarmee een prestigieuze Festileaks Festival Award in de wacht sleepte.

De aftermovie

De Festival Bucketlist

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Iedere week voegen we er één toe die opvalt vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of het goede verhaal. Heb je ook een goede toevoeging aan de Bucketlist? Plaats dan een comment onder dit bericht!
DELEN
Thijs
Festileaks-chef van alles wat niet met nieuws te maken heeft. Muziekjournalist. Broer van Ed Sheeran, Rupert Grint en alle andere Gingers die je kent. Draait met alle liefde plaatjes onder de naam Thissa. Houdt niet van arrogante mensen, wel van Kanye West.