Afgelopen donderdag bereikte ons afschuwelijk nieuws. Linkin Park-frontman Chester Bennington pleegde op 41-jarige leeftijd zelfmoord. Slechts drie weken terug stond de zanger nog met zijn band op Rock Werchter. 

Naar aanleiding van het album One More Light dat in mei van dit jaar uitkwam, was de band op tour. Er werden een hoop zalen en festivals aangedaan in Europa de afgelopen maanden. Zo stond de band onder meer op Rock Werchter en Hellfest. Op 20 juni waren zij in Nederland voor een concert in de Ziggo Dome. Het weergaloze optreden van de band op Rock Werchter 2017 kun je hieronder terugkijken.

Chester Bennington

Chester Charles Bennington werd vooral bekend als frontman van rockband Linkin Park, die in 1996 werd opgericht. Bennington kwam in 1998 bij de band. In 2000 brak Linkin Park door met het album Hybrid Theory. Door de jaren heen werden een hoop belangrijke prijzen in de wacht gesleept, waaronder diverse Grammy’s en MTV Awards. Songs als ‘In The End’ en ‘Numb’ staan te boek als ware festivalklassiekers. De band was op tour naar aanleiding van hun nieuwe album, One More Light, dat in mei van dit jaar uitkwam. Bennington laat een vrouw en zes kinderen achter.

Meer Rock Werchter

Krijg je na het festivalconcert van deze week geen genoeg van Rock Werchter? Gelukkig hebben we voor jou een aantal opnames gemaakt. Terugkijken doe je dus met onze speciale afspeellijst op Youtube-kanaal.

Behoefte aan nog meer (festival)concerten? Wil je herinneringen ophalen van de afgelopen festivalzomer of opwarmen voor wat nog komen gaat? Check dan het Festileaks YouTube kanaal.