Opwarmen voor Lowlands: de eerste festivalshows van Elbow

De UK-tour zit er al weer even op en dus is de tijd rijp om de festivaltour 2017 af te trappen. En hoe! Elbow heeft er inmiddels al twee optredens op zitten, waaronder Glastonbury. Met nog onder meer Lowlands en Pukkelpop op het programma blikken wij alvast vooruit. Benieuwd wat je kunt verwachten en niet bang voor spoilers? Lees dan vooral verder.

Op vrijdag 23 juni bleek Elbow de grote verrasssingsact op Glastonbury en trad onaangekondigd op om 20.30 op de Parkstage. Vorige week deed de Britse band er nog een schepje bovenop door te headlinen op het Mouth Of The Tyne festival. Lees vooral verder om op te warmen voor augustus!

1. Een ‘Magnificent’ setlist, (Steven says)

[one_half]


[/one_half]

[one_half_last]

Elbow Setlist Mouth Of The Tyne Festival 2017 2017

[/one_half_last]

Elbow bestaat dit jaar 20 jaar (wanneer je dus de voorlopers Mr. Soft en Soft niet meetelt) en de setlist is een hele mooie weerspiegeling van de gehele periode. Alle studio-albums die de Britse band door de jaren heen hebben gemaakt, komen aan bod: van Asleep In the Back uit 2001 tot Little Fictions uit 2017.

 

2. Elbow presenteert nieuw werk…

Vijf (!) nummers op de setlist zijn afkomstig van het allerlaatste album genaamd Little Fictions. De plaat werd begin februari uitgebracht, dus in augustus worden we voor het eerst live getrakteerd op al dat nieuws. Zoals we op deze video kunnen zien. werd op Mouth Of the Tyne Festival ‘Head For Supplies’ in ieder geval goed ontvangen!

3. … maar natuurlijk ook de klassiekers

Voordat de band de eerste noten inzet van dit prachtige festival anthem, pakt Garvey (zoals wel vaker tijdens het festivaloptreden) het moment om in gesprek te gaan met het publiek. Hij maakt dan een gebbetje, zingt wat grappige teksten en rekt het moment nog even op. Totdat de muziek begint. Handen gaan omhoog, camera’s worden tevoorschijn gehaald en velen slaken een vreugdekreet. De klassieker ‘One Day Like This’ mag natuurlijk niet ontbreken: “Throw those curtains wiiiiiiiide…”

3. Garvey interacteert met het publiek…

Guy Garvey is niet zomaar een frontman. Nee, het is een charismatische man, een grappige man, een sympathieke man. Een man, die nooit om een praatje verlegen zit. Hij zoekt contact, hij geniet met volle teugen en wil dan weten of iedereen met hem meegeniet. En dat vraagt hij dan ook aan het publiek, zelfs op Glastonbury 🙂

4. … of is het anderom?

Dat Garvey geen monologen voert op het podium, maakt bovenstaande post van Ben Nolan wel duidelijk…

5. Kippenvel

#elbow #tynemouth #mouthofthetynefestival

Een bericht gedeeld door David (@davidtakesphotos) op

Elk optreden van Elbow lijkt magisch, vooral op de momenten dat het publiek massaal mee gaat zingen. Kippenvel tot op je kruin gegarandeerd!

6. Afsluiten met ‘Grounds For Divorce’

Voor het afsluiten van de festivalset, grijpt Elbow terug naar het jaar 2008. De eerste single-release bij een nieuw platenlabel toentertijd, heeft ze namelijk geen windeieren gelegd. De wat hardere sound en het makkelijk mee kunnen chanten door het publiek, maakt ‘Grounds For Divorce’ een heerlijke set closer. Laten we hopen er op Lowlands ook te van mogen genieten!

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.