Sommige bezoekers komen puur voor de cross, anderen voor bijvoorbeeld muzikale hoogtepunten als Wolfmother en Golden Earring. Om welke reden je ook naar Lichtenvoorde bent afgereisd dit jaar, het was een zeer geslaagde editie van de Zwarte Cross. Zo bleek ook uit jullie reacties op social-media. We hebben de hoogtepunten op een rijtje gezet.

1. Golden Earring on top (nog steeds!)

Je hebt van die bands die nooit gaan vervelen. Golden Earring is zo eentje. Weliswaar zijn de gloriedagen uit een ver verleden (waarin bands als Aerosmith en Kiss in het voorprogramma stonden van de Earring), oud wordt het nooit. Lichtenvoorde smulde van hits als ‘Twilight Zone’, ‘When The Lady Smiles’, en, natuurlijk, ‘Radar Love’.

2. Wolfmother maakt indruk

De Australische rockband Wolfmother, dat sinds 2013 weer actief is, kwam dit jaar ook naar de Zwarte Cross. Beïnvloed door grote bands uit het verleden zoals Led Zeppelin en Black Sabbath past de tijdloze muziek naadloos bij het festival in Lichtenvoorde. Wolfmother staat bekend om de goede liveshows, die met veel kracht en passie werden gespeeld.

3. Zwarte Cross = modder = 🍻

Dat de Zwarte Cross een modderig festival is, wisten we natuurlijk al. Dit hoeft niet automatisch te betekenen dat je er heel erg smerig van thuis komt, maar natuurlijk mág dat wel. Deze heren probeerden touwtje te springen…

… en deze crosser aka bierliefhebber heeft zijn prioriteiten.

#zwartecross #brommerklasse #beer #gezelligheid #zc #zc17

A post shared by Luuk Rensing (@luukmx3) on

 

4. Het beste van beide werelden: cross én muziek

Het kan natuurlijk nooit gek genoeg op Zwarte Cross. Tijdens het optreden van Bökkers in de Megatent vlogen een aantal crossmotoren door de tent, vlák langs en over het publiek. Alles onder het mom van ‘Vaak bu’j te bang!’.

5. Neerlands trots op de podia

Op de Zwarte Cross waren veel Nederlandse topartiesten te vinden. Onder andere Racoon, Chef’Special, The Partysquad en Rico & Sticks. En dat viel goed in de smaak bij de bezoekers. Chauvinisme is dan misschien een Frans woord, wij kunnen er ook wat van.

6. Een stukje Brabant in de Achterhoek: Guus Meeuwis

Guus Meeuwis is niet alleen een held onder de rivieren. Hij bewees maar weer eens dat we hem daarboven ook prima te pruimen vinden. Meer dan dat. Weer of geen weer (het was dus geen weer), zijn optreden kon op de cross absoluut niet in het water vallen.

Zwarte Cross 2018

Volgend jaar vindt de Zwarte Cross wederom plaats in Lichtenvoorde, van 12 tot 15 juli. Er zijn nog geen namen bekend voor het vierdaagse evenement in de Achterhoek, maar een goed feestje wordt het sowieso. Tot volgend jaar!