‘Sziget breidt in 2018 uit naar Israël’

Foto: Rockstar Photographers/Sziget 2016

Goed nieuws voor fans van Sziget: het Hongaarse festival krijgt er volgend jaar wellicht een broertje bij in Israël! Er zijn vergaande plannen om in 2018 onder dezelfde naam een soortgelijk festival te organiseren in de buurt van districtshoofdstad Tel Aviv. 

Sziget is het eiland van je dromen“. Hoe vet zou het zijn als die dromen ook elders uit gaan komen? Het lijkt te gaan gebeuren in Israël. De Hongaarse nieuwssite Nepszava citeert Sziget directeur Kádár Tamás: “Gesprekken over het organiseren van eenzelfde festival in Israël lopen al een tijdje. Misschien lukt het volgend jaar al.”

Het evenement gaat mogelijk plaatsvinden op een locatie dichtbij Tel Aviv, op een afstand van de metropool die vergelijkbaar is met die van het Obudai-eiland tot aan Boedapest. De Sziget-organisatie gaat samenwerken met de Zappa Groep, één van de grootste Israëlische event-organisators. Zij haalden eerder al namen als The Prodigy, The Pet Shop Boys en David Guetta naar Israël.

Omzet Sziget 2017 blijft waarschijnlijk achter

In hetzelfde interview gaf Kádár ons een blik op de financiën van de huidige editie van het Hongaarse festival. Hij voorspelde dat de totale omzet deze keer waarschijnlijk lager zal zijn dan in voorgaande jaren, ondanks dat de ticketprijzen fors stegen en halve liter bier in 2017 ook duurder wordt (€2,30 i.p.v. €2,10). Het geld gaat voor een deel op aan de steeds duurder wordende artiesten. Dit jaar strijkt P!nk het meeste op. Hoeveel de popdiva precies voor haar optreden vangt wil de festivaldirecteur niet kwijt.

Vorig jaar werden alle records in Boedapest gebroken wat betreft de bezoekersaantallen. Voor dit jaar durfde Kádár geen inschatting te maken, maar hij gaf toe dat de ticketverkoop voor deze editie wat achterloopt.

Sziget Express

Ook dit jaar werken Festival.Travel en Sziget weer samen om een compleet verzorgde treinreis naar het festival te verzorgen. Op 6 of 8 augustus vertrek je vanaf Amersfoort en op 16 of 18 augustus verlaat je Boedapest weer. Het festival vindt plaats van 9 tot 16 augustus. Zie hierboven een mooie impressie van hoe het er aan toe gaan op zo’n treinreis naar Budapest!

De ticketverkoop voor deze treinreis is reeds gestart. Voor een zitplaats leg je € 180,- neer, een economy couchette kost je € 210,-. Ook is er een comfort couchette, deze gaat weg voor € 230,-.

[mks_button size=”large” title=”Tickets voor Sziget” style=”squared” url=”https://festival.travel/festivals/sziget/?utm_source=festileaks.com&utm_medium=cpl&utm_campaign=affiliate&partner=festileaks” target=”_self” bg_color=”#DD3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

Sziget 2017

Sziget 2017
Foto: Sandor Csudai/Sziget 2016

In 2017 viert Sziget haar 25e verjaardag. Van 9 tot 16 augustus staat het eiland midden in de Donau volledig in het teken van muziek, theater en het populaire circus. Een 7-dagenkaart kost je € 299,- en voor € 275,- ben je er vijf dagen bij. Op het festival kun je genieten van optredens van onder meer Kasabian en Major Lazer. Daarnaast zijn ook acts als PJ Harvey en Alt-J op het Hongaarse festival te vinden.

[mks_button size=”large” title=”Tickets voor Sziget” style=”squared” url=”https://festival.travel/festivals/sziget/?utm_source=festileaks.com&utm_medium=cpl&utm_campaign=affiliate&partner=festileaks” target=”_self” bg_color=”#DD3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Fred again..
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy