Advertisement

5 dingen die we verwachten van Justice op Colours of Ostrava 2017

Foto: Olivier Bourgi / Flickr.com

Justice is terug. Vrolijker dan ooit, melodieuzer bovendien. Luister maar naar nieuwe wapenfeit Woman, vol slappende basgitaren en disco-hooks. En nu dus ook op de Europese festivalpodia, waaronder Colours of Ostrava aanstaande zaterdag. Dit kun je verwachten.

1. Een setlist om je vingers bij af te likken…

 

Justice Setlist Dour 2017 2017

Een feest der herkenning mag je het gerust noemen. Niemand is de stormachtige entree van Justice uit 2007 vergeten. Erfgenamen van Daft Punk werden ze genoemd. Nee, troonopvolgers misschien wel. Zo’n vaart heeft het nog niet gelopen. Maar met tracks als ‘D.A.N.C.E.’, ‘DVNO’ en ‘Waters Of Nazareth’ hebben ze hun plekje in de geschiedenisboeken der elektronische muziek wel veiliggesteld. Wees klaar voor een trip down memory lane.

2. …vol met nieuwe tracks…

https://www.youtube.com/watch?v=Wyp1mDhPr6I

Justice is gewapend met een nieuw album en dat zullen de festivalgangers weten ook. Sterker nog, ze trappen de show af met misschien wel het leukste elektronische disconummer van de laatste jaren: ‘Safe And Sound’. Meer dan de helft van Woman komt voorbij, en dat betekent slechts één ding: feest!

3. …die naadloos passen tussen het oude werk..

https://www.youtube.com/watch?v=_sXRTkjTbWM

Het nieuwe album klinkt vrolijker dan ooit, en dat is een goed teken. Want ondanks het ietwat duistere debuut Cross, passen de nieuwe tracks naadloos in het oeuvre. Dat bewezen de Fransmannen al op Glastonbury. Waar ze nummers van het debuut (‘DVNO’), diens opvolger (‘Civilization’) en de recent verschenen plaat (‘Heavy Metal’) feilloos combineren. Oude én nieuwe fans worden op hun wenken bediend.

4. …in een show vol visueel geweld..

https://youtu.be/5t6v6MHHjWo

Wie naar een show van Justice gaat is in for a treat. Het zijn niet alleen de vuige beats, maar ook de visuele showelementen die ronduit gewelddadig zijn. Denk stroboscoop keer 100 en dat dik anderhalf uur lang. Het kruis (tevens het logo van de band) is wat naar de achtergrond verdwenen, maar heeft plaats gemaakt voor een podium dat vrijwel in zijn geheel oplicht. En ja, de lichtgevende geluidsmonitoren zijn ook weer mee!

5. …met een vertrouwde climax!

https://youtu.be/B4_I9NxMNgE

Wie Justice denkt, denkt ‘We Are Your Friends’. De vorige tournee hadden de mannen last van het ‘Creep’-syndroom, en besloten de plaat nauwelijks tot niet te spelen. Niet zelden was het slechts een sample in een veel groter geheel. Hoe anders is dat in 2017, waar het nummer – geheel terecht – weer een plek heeft gekregen aan het einde van de set. Zo krijgt de show toch weer de climax, die het eigenlijk ook altijd verdient.

Colours of Ostrava 2017

Foto: Matyas Theuer / Colours of Ostrava

 

Colours of Ostrava is een vierdaags festival dat jaarlijks wordt gehouden in Ostrava, Tsjechië. Eerder schreven we al over de bijzondere sfeer van het festival en de bijbehorende opmerkelijke locatie. Van 19 tot en met 22 juli 2017 vindt de komende editie plaats. Interessante namen als Justice, Imagine Dragons en alt-J staan bovenaan het affiche. Tickets kun je aanschaffen voor zo’n €96,- (exclusief camping). Als je meer informatie over Colours of Ostrava wil, dan kun je terecht op de website van het festival.

Colours of Ostrava Logo

Colours of Ostrava 2017

Locatie
Tsjechië
Ostrava, Tsjechië
Datum 19-22 juli 2017
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Niet meer beschikbaar.