Dit weekend is het eindelijk zo ver, dan komen de Foo Fighters hun lang verwachte optreden op Rock Werchter eindelijk inhalen. De band zou in 2015 al als headliner op de planken staan, maar moest dit optreden toen afzeggen wegens een botbreuk van de frontman Dave Grohl. Wat kunnen we verwachten van deze inhaalronde?

1. Duizendmaal excuses

Afgelopen weekend bood frontman Dave Grohl al zijn excuses aan aan het publiek op Glastonbury 2017. ‘Traffic was a bitch’, stelde hij. Ondertussen weten we allemaal beter. Ook wordt er tijdens de show meerdere malen verwezen naar de tragische afzegging van de concertreeks twee jaar geleden. Zo wordt ‘Walk’ uiteraard met een knipoog gebracht. Het is jullie vergeven!

2. Een hele lange zit

De band lijkt het gemis van twee jaar geleden te willen goedmaken door een optreden te geven wat twee keer zo lang duurt als je zou verwachten. Naast een setlist van circa 20 nummers kunnen we ook een hoop conversatie verwachten. Als het aan de band lag, was er geen tijdslimiet. Dave Grohl speelt ongetwijfeld door tot hij van het podium getrapt wordt.

3. Jullie droomsetlist

 

Foo Fighters Setlist O2 Arena, Prague, Czech Republic 2017, 2017 European Tour

Enkele maanden terug lieten we jullie een droomsetlist samenstellen. De top 10 daarvan is in ieder geval integraal overgenomen door de heren. De andere nummers in het rijtje komen grotendeels ook langs, maar er wil nogal eens geschoven worden binnen het programma. Zo kan Everlong zowel als afsluiter en als opener worden ingezet.

4. Een wisselende bezetting

De bandleden kennen ieder hun rol, maar dat weerhoudt hen er niet van om eens hun andere talenten aan het publiek te laten zien. Het zou dus zo maar een kunnen dat Dave Grohl besluit om achter de drums te kruipen, en Taylor Hawking de rol van frontman op zich neemt. Tijdens Glastonbury deden ze dit kunstje al even voor.

5. Familiebezoek

Hoe kan het ook anders: De dochter van Dave Grohl blijkt ook een muzikaal talent te zijn. Het 8 jarige meisje begaf zich onlangs op het podium om een nummer mee te drummen met de band van haar vader. Zou de familie Grohl ook aanwezig zijn op Rock Werchter?