In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Het zijn festivals die opvallen vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of de schitterende locatie. Iedere week voegen we er één toe en deze keer is het de beurt aan Outlook Festival.

Outlook in het kort:

  • Pula, Kroatië
  •  6 september – 10 september 2017
  • Specialiteit: snoeiharde dubstep op de locatie van je mooiste dromen
  • Dubstep, drum ’n bass, funk, hiphop, house, reggae, techno
  • 2017: Dizzee Rascal, DJ Shadow, Wiley, Friction, Goldie, General Levy
  • Festivalticket weekend (incl. camping en openingsconcerten): € 325,-

Outlook festival

Outlook Festival wordt ieder jaar, net als Dimensions Festival, gehouden op één van de mooiste festivallocaties ter wereld: een oud Romeins fort. En net als Dimensions Festival is ook Outlook Festival duur. Maar gelukkig is het festival iedere cent waard! Vijf dagen op het festivalterrein van Outlook ronddwalen gaat namelijk absoluut niet vervelen. In ieder hoekje of gaatje valt wel iets te beleven en vooral ook te horen: grote hiphop, dubstep en drum & bass artiesten draaien in iedere gang van het grote fort.

Het programma

Dubstep- en drum & bass-legendes als Skream, Benga, Shy Fx, Digital Mystikz en Foreign Beggars stonden allen ooit op Outlook Festival. En daaromheen dan? Nou, ook de grootste underground dj’s, het nieuwste talent en de dopeste rappers zijn te vinden in de gangen van het Romeinse fort. Ook dit jaar staan weer genoeg topdj’s op het programma: DJ Shadow, Friction en Goldie. Tel daar nog rappers Dizzee Rascal en Wiley bovenop, en je kan weer uitkijken naar een prima festivalweek!

Het terrein

Outlook Festival beschikt over één van ’s werelds mooiste evenementenlocaties: het Punta Christo fort in Pula, Kroatië. Het terrein is één groot doolhof van ruimtes en gangen die allemaal leiden naar de grote Romeinse arena. Je kunt dus letterlijk feesten, waar vroeger legendarische gladiatoren vochten. De historische locatie doet ook de lichtshows ten goede. Daarnaast worden ook op het water behoorlijk wat feestjes gevierd. Het festival kent ieder jaar verschillende ‘boatparty’s’. Dansen op de zee met een stel topdj’s. Wie wil dat nou niet?!

De locatie

Outlook Festival ligt in de grote Kroatische stad Pula. De plaats is al meer dan 3.000 jaar oud en werd vroeger bezet door het Romeinse Rijk. Daar zijn nog veel restanten van te zien, waardoor Pula een grote toeristische trekpleister is. Pula ligt tevens aan de Middellandse Zee, dus voor bezoekers van Outlook Festival zit een frisse duik er wel dik in. Wie met de auto naar Outlook Festival wil, moet zo’n 1.400 kilometer afleggen. Gelukkig regelt Festival.Travel ook vliegreizen en dergelijke naar het festival.

De aftermovie

De Festival Bucketlist

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Iedere week voegen we er één toe die opvalt vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of het goede verhaal. Heb je ook een goede toevoeging aan de Bucketlist? Plaats dan een comment onder dit bericht!