In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Het zijn festivals die opvallen vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of de schitterende locatie. Iedere week voegen we er één toe en deze keer is het de beurt aan Lollapalooza Berlijn.

Lollapalooza Berlijn in het kort in het kort:

  • Lollapalooza Berlin: Rennbahn Hoppegarten, Berlijn
  • 9 en 10 september 2017
  • Specialiteit: Een line-up om van te smullen.
  • Rock, pop, alternatief, hiphop
  • 2017: Foo Fighters, Mumford & Sons
  • Festivalticket: circa € 139,-
Foto: Johannes Riggelson/Lollapalooza Berlin 2016
In 2015 kwam het gigantische Amerikaanse concept Lollapalooza naar Europa. Opgericht door Perry Farrel is het iconische festival inmiddels niet meer weg te denken. In 1991 vond de eerste editie plaats en na een paar jaar werd het stil rondom Lollapalooza. Sinds 2003 draait het festival weer mee op volle toeren en hóe! Al snel werd het concept wereldwijd verspreid. Na Amerika volgde Zuid-Amerika en voor we het wisten maakte Lolla de overtocht naar Europa. Eerst was Berlijn aan de beurt en twee jaar later kunnen we ook in Parijs terecht voor dit muzikale feestje.

Het programma


Net zoals de grote broers, heeft Berlijn ook een line-up met gigantische namen. Sinds de eerste editie kwam de organisatie met een affiche waar je van gaat kwijlen. Ook dit jaar schitteren namen zoals Mumford & Sons en Foo Fighters op de poster. Maar ook de onderkant van het affiche mag er wezen. “Kleinere” namen zoals Anne-Marie, Alma en Betsy klimmen komende maand op het Lolla-podium.

Het terrein

Lollapalooza Berlin
Foto: Stephan Flad
Lollapalooza Berlijn heeft verschillende locaties gekend. Eerst was voormalig vliegveld Tempelhof de locatie, daarna was het Treptower Park the place to be, maar dit jaar werd er toch voor een andere locatie gekozen; de historische Rennbahn Hoppegarten. De iconische renbaan wordt al sinds 1868 gebruikt voor wedstrijden en als ontmoetingsplek. Tegenwoordig is het dé plek om te chillen en bij te komen van de drukte in het centrum. Het terrein heeft een grote capaciteit en is daardoor ontzettend populair voor evenementen. Perfect voor Lollapalooza!

De locatie


Berlijn. De plek van de hipsters. Broeiplek van techno. Woonplaats van vele artiesten zoals Moderat. Alsof dat niet genoeg reden is om daar een festival te houden hebben we het ook nog eens over één van de Europese hoofdsteden. Je kunt je in het centrum van Berlijn prima vermaken, of je nou cultuur wil snuiven, shoppen, uitgaan of graag braadworst eet. Het kan allemaal in deze prachtige stad voor historie! En het beste van allemaal? Je kunt zo naar het festivalterrein om te verdwalen in de magie van Lollapalooza Berlijn.

De aftermovie

De Festival Bucketlist

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Iedere week voegen we er één toe die opvalt vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of het goede verhaal. Heb je ook een goede toevoeging aan de Bucketlist? Plaats dan een comment onder dit bericht!