Op 21 augustus 2015 namen de Foo Fighters zoete wraak van betogers van de strenggelovige Amerikaanse Westboro Baptist Church. Voor het concert van de band stonden vele leden van de kerk te betogen. De Foo’s staken hier uiteraard op ludieke wijze een stokje voor. Vandaag blikken we terug op dit geniale moment.

De beelden

De heren van de Foo Fighters hadden al geen goede band met de strenggelovige kerk. De aanhangers staan namelijk bekend als homo-haters. In 2011 speelden Dave Grohl en zijn collega’s al bij een betoging op een truck, waar ze een lied over “man muffins” ten gehore brachten. Vier jaar later bleek er nog niet veel te zijn veranderd. In 2015 kwamen dan ook veel aanhangers van Westboro Baptist Church betogen bij een concert van de Foo’s.

De band pikte dit niet en kwam tijdens een protest van de aanhangers in een truck aanrijden. Langs de weg stonden de strenggelovige met borden met teksten als “Thank God for dead soldiers” en “Fags die, God laughs.” Op de truck stonden alle leden van de Foo Fighters te dansen, en uiteraard brachten zij ook borden met teksten mee. Iets andere teksten welliswaar: “You Got Rick Roll’d Again” en “Keep It Clean” luidden hun protestborden, terwijl ‘Never Gonna Give You Up’ van Rick Astley op de achtergrond draaide. Zo zie je maar weer hoe badass de Foo Fighters zijn!

Vandaag in de geschiedenis

In de rubriek Vandaag In De Geschiedenis wordt teruggeblikt op bijzondere momenten uit de festivalgeschiedenis en geschiedenis van vele artiesten. Meer bijzondere herinneringen lezen? Lees hier alle terugblikken.