Dit jaar was menig Lowlands-ganger in de ban van de mysterieuze act #W?TF! die op zondagmiddag optrad in de Bravo. Uiteindelijk bleek het om Triggerfinger te gaan, wat ook het antwoord was van veel speculaties. 16 jaar geleden gebeurde er iets soortgelijks: toen stonden de heren van Live ineens op het podium in Biddinghuizen. 

Wie vorige week beschikking had tot het internet, wist ver voor het optreden al dat Triggerfinger het podium op Lowlands zou gaan betreden. Maar het publiek van Lowlands in 2001 was nog niet bewapend met smartphones. Daardoor zou je denken dat de komst van Live tot het laatste moment een verrassing bleef, maar dat bleek niet het geval. Er werd vooraf flink gespeculeerd, namen als Red Hot Chili Peppers, Rammstein en K-Otic passeerden de revue. Het meeste geld werd echter ingezet op Live. Terecht, bleek achteraf. Om te voorkomen dat je schrikt van onderstaande beelden: Ja, Ed Kowalczyk heeft hier nog haar.

Het optreden

Een stoere, zelfverzekerde Ed Kowalczyk komt het podium op en brengt de – op dat moment – grootste hits van de band ten gehore. Naast ‘The Dolphins Cry’ komen onder meer ‘I Alone’ en ‘Lightning Crashes’ langs. Andere grote namen op het festival dat jaar waren Muse, The Prodigy en 3 Doors Down. In 2003 stond Live weer op het affiche, om vervolgens in 2009 uit elkaar te gaan. Dit jaar kwam de band weer bij elkaar. Het enige optreden dat ze dit jaar in Europa gaven was op Pinkpop. Wie weet keert de band ooit weer terug naar Biddinghuizen!

 

DELEN
Houdt van woordgrapjes, gaat naar school en woont in Amsterdam en is oprichter, vice president en CEO van de Linda, Roos & Jessica-fanclub. Tevens enige lid.