In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Het zijn festivals die opvallen vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of de schitterende locatie. Iedere week voegen we er één toe en deze keer is het de beurt aan Burning Man.

Burning Man in het kort in het kort:

  • Burning Man: Black Rock City, Nevada
  • 27 augustus t/m 4 september
  • Specialiteit: Een prachtige woestijn om in weg te dromen
  • Rock, pop, alternatief, hiphop
  • 2017: Alle acts op Burning Man zijn surprise acts!
  • Festivalticket: circa $425,-
Plotseling kwam het naar buiten; een Amerikaanse vriendengroep vierde een week lang feest in Black Rock City, Nevada. Het duurde niet lang voordat meer en meer mensen zich aansloten en voor iedereen het wist werd Burning Man een fenomeen. Tegenwoordig trekt het festival rond de 70.000 bezoekers, en dat is niet voor niks! Een week lang deel uitmaken van de meest toffe en geliefde community ter wereld, feesten, jezelf ontdekken en genieten van het meest unieke event, dát is Burning Man.

De Line-Up


Burning Man kent geen podia en als artiesten op willen optreden moeten ze zichzelf redden. Dat betekent; een gratis optreden, alle apparatuur zelf meenemen en zelf regelen waar je wil staan. Als Burner weet je dus ook niet welke artiesten waar optreden. Je moet veel geluk hebben om erachter te komen wie waar staat. Ondanks dat er niet echt podia zijn kent het terrein, ook wel de Playa genoemd, wel een paar plekken waar de grootste feesten plaats vinden. O.a Diplo, Skrillex en Major Lazer draaien bijna elk jaar bij Distrikt, Robot Heart of Duckpond. Vooral Robot Heart is erg bekend onder Burners; de prachtige versierde wagen rijdt overal rond en duikt spontaan op. Distrikt is een plek in de open lucht waar veel Burners komen feesten. In tegenstelling tot Distrikt is Duckpond een redelijk kleine tent, te herkennen aan de witte en knalgele overkapping.

Het terrein


Black Rock City is een gigantisch deel van de woestijn in Nevada. Dat levert niet alleen mooie beelden op, maar is ook direct de plek voor alle enorme kunstwerken die daar worden geplaatst. De Playa is zo immens dat alle bezoekers fietsen huren of meenemen om zo van A tot B te komen. Geen zin om te fietsen? Dan kun je ook je versierde wagen meenemen. De laatste optie is erg populair en mensen nemen de meest te gekke wagens mee.’s Avonds wordt het pikdonker in de woestijn en daarom is er één heilige regel tijdens Burning Man: “light or die!” Dit bekend dat iedereen lichten bij zich moet hebben om zichtbaar te zijn wanneer het donker is. Burners pakken dit natuurlijk creatief op en hebben de meest creatieve belichte kledingstukken en versierde fietsen.

Activiteiten

Burning Man bestaat uit een Give and Get Community. Dit houdt in dat bijna iedereen wat meeneemt om met anderen te delen. Om hieraan deel te nemen, sluiten de meeste Burners zich aan bij één van de bekende Theme Camps. Wat dacht je van ‘Barbie Spa Day’ waar iedereen elkaars make-up doet en nagels lakt? Of Booty Hunters waar alles om blote billen en twerken draait. Alles wat men maar kan bedenken, is een kamp van. Voor mensen die graag iets spiritueels willen doen is er The Temple. Elk jaar komen hier duizenden Burners om te rouwen, huilen en hun verleden achter te laten. The Temple wordt aan het einde van het festival verbrand; dit wordt gezien als de meest intense en emotionele ervaring die je mee kunt maken op Burning Man. Geen zin om te chillen bij een kamp of naar The Temple te gaan? Dan kan je de hele dag heerlijk verdwalen in de Playa om één van de honderden kunstwerken de bezoeken. Vooral de ‘grote man’ die verbrand wordt is geweldig om te zien! Instagram-worthy foto’s gegarandeerd!

De aftermovie

De Festival Bucketlist

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Iedere week voegen we er één toe die opvalt vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of het goede verhaal. Heb je ook een goede toevoeging aan de Bucketlist? Plaats dan een comment onder dit bericht!
DELEN
Alejandra
Verliefd op Festileaks, Sziget, Pho, Wijn, Stranger Things, Anthony Bourdain, Arctic Monkeys, Tame Impala, Moderat, Kendrick Lamar en King Gizz. Vaak te vinden bij het legendarische podium Vera of bij mijn homebase Simplon.