Op het productieterrein van Lowlands is zaterdagmiddag een man uit Woudrichem omgekomen. Het gaat om een 39-jarige medewerker van een leverancier van het festival. De doodsoorzaak is onbekend, maar de politie vermoedt dat hij onwel is geworden. Reanimatie heeft niet gewerkt.

De politie heeft de dood van de man stilgehouden tot na het festival omdat het geen festivalbezoeker, maar een medewerker betreft. Het onderzoek loopt nog, maar sprake van een misdrijf is er hoogstwaarschijnlijk niet. De politie gaat er vanuit dat de overledene een natuurlijke dood is gestorven, zo vertelt een woordvoerder bij De Stentor.

De organisatie van Lowlands spreekt haar verdriet uit en leeft mee met de nabestaanden, is te lezen op Flevopost.

Lowlands 2017

Lowlands
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Lowlands vierde dit jaar het 25-jarig jubileum. Headliners waren onder andere The xxMumford & Sons en Editors. Daarnaast kreeg het terrein een grote make-over. Ben je benieuwd wie je komend jaar kan zien in de Free State of LLow? Wij houden je natuurlijk op de hoogte. Ook kan je meedenken over de line-up van 2018 op ons forum.

DELEN
Malou Gouders
Import-Utrechtse. Houd van fruitbiertjes, feestjes en mijn Festileaks-collega's. Verder luister ik het liefst naar Radiohead, Childish Gambino en Jorja Smith.