6 dingen die we verwachten van Biffy Clyro op Sziget

Biffy Clyro
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Sziget gaat bijna los! Op het festival spelen een hoop goede artiesten en één daarvan is zeker Biffy Clyro. De Schotse band weet al jaren festivalweides op hun kop te zetten en hóe!

1. Evenwichtige setlist

Biffy Clyro Setlist Deichbrand Festival 2017, European Summer Tour 2017
Biffy Clyro trakteert de fans met een setlist van maar liefst 20 nummers. Er komt voor ieder wat wils aan bod; de drie Schotse heren pakken uit met zowel oud als nieuw werk. Van het oudere werk wordt je vast getrakteerd op ‘Living is a Problem Because Everything Dies’ en ‘9/15ths’. Vooral de meest recente albums, Ellipsis, Opposites en Only Revolutions domineren de setlist. Reken er maar op dat hits als ‘Mountains’, ‘Biblical’ en ‘Wolves of Winter’ langs komen!

2. Biffy Clyro is het eens met jullie Droomsetlist


Eerder lieten jullie ons middels een FestiTinder weten wat jullie droomsetlist van Biffy Clyro is. Zou het kunnen dat de band af en toe een bezoek aan site brengt? Het overgrote deel van jullie droomsetlist is namelijk door de heren meegenomen op tour. Van ‘Black Chandelier’ tot ‘Animal Style’ en knallend afsluiten met ‘Stingin’ Belle’, Waarschijnlijk zit ook jou favoriet in de setlist!

3. Shirts zijn overbodig

@trnsmtfest x

Een bericht gedeeld door Biffy Clyro (@biffy_clyro) op


Vooral voor de dame’s zijn de drie blote bovelijven geen verkeerd uitzicht. De heren (ja, echt alle 3!) spelen vrijwel altijd hun hele set zonder shirt. Begrijpelijk, want wie zo tekeer gaat op het podium krijgt het al snel warm. Gitaargeweld, optreden met volle overgaven en de zomerse temperaturen op Sziget. Niemand heeft dan een shirt nodig, jij in het publiek eigenlijk ook niet!

4. Magische sfeer bij Many of Horror

https://www.youtube.com/watch?v=AyjSzJqeKic

Een relatief rustig nummer van Biffy Clyro weet de sfeer in goede tonen te zetten. Een paarse lichtshow wordt ingezet en de fans weten; nu komt dé hit “Many of Horror.” Het nummer gaat over de soms moeizame relatie tussen zanger Simon Neil en zijn vrouw en familie. Gedeelde smart is halve smart: Het ontroerde publiek zingt uit volle borst mee en laat zich mee slepen in de magie van dit nummer. Ken je het nummer nog niet helemaal, dan is het de hoogste tijd om te oefenen!

5. Enthousiaste fanbase

Dancing in the matsch #biffyclyro #superschön ??

Een bericht gedeeld door Annalena Kahrs (@annlnkhrs) op


Door de jaren heen heeft Biffy Clyro op z’n zachtst gezegd een indrukwekkende fanbase opgebouwd. De fans zijn trots op hun idolen en delen dat maar al te graag met de wereld. En wordt overtuigend meegezongen, flink wat gesprongen en shirts met “Biffy fucking Clyro” ga je zeker tegen komen. Voorafgaand aan het concert zal er maar één ding worden opgedreund: Come on Biffy Clyro, oftewel: Mon the Biff!

6. Drie vrienden op het podium


Je zult tijdens de show niet alleen in publiek gelukkige gezichten zien. Alle drie de bandleden staan keer op keer met een grote glimlach een retestrakke show te spelen. Niet alleen frontman Simon Neil krijgt de kans om the shinen op het podium. Ook drummer Ben Johnston en bassist James Johnston krijgen een moment of fame. Friends and Enemies? In dit geval 3 vrienden, het publiek en een fantastische show: Mon the Biff!

Sziget Express

Ook dit jaar werken Festival.Travel en Sziget weer samen om een compleet verzorgde treinreis naar het festival te verzorgen. Op 6 of 8 augustus vertrek je vanaf Amersfoort en op 16 of 18 augustus verlaat je Boedapest weer. Het festival vindt plaats van 9 tot 16 augustus. Zie hierboven een mooie impressie van hoe het er aan toe gaan op zo’n treinreis naar Budapest!

De ticketverkoop voor deze treinreis is reeds gestart. Voor een zitplaats leg je € 180,- neer, een economy couchette kost je € 210,-. Ook is er een comfort couchette, deze gaat weg voor € 230,-.

[mks_button size=”large” title=”Tickets voor Sziget” style=”squared” url=”https://festival.travel/festivals/sziget/?utm_source=festileaks.com&utm_medium=cpl&utm_campaign=affiliate&partner=festileaks” target=”_self” bg_color=”#DD3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

Sziget 2017

Foto: Sandor Csudai/Sziget 2016

In 2017 viert Sziget haar 25e verjaardag. Van 9 tot 16 augustus staat het eiland midden in de Donau volledig in het teken van muziek, theater en het populaire circus. Een 7-dagenkaart kost je € 299,- en voor € 275,- ben je er vijf dagen bij. Op het festival kun je genieten van optredens van onder meer Kasabian en Major Lazer. Daarnaast zijn ook acts als PJ Harvey en Alt-J op het Hongaarse festival te vinden.

[mks_button size=”large” title=”Tickets voor Sziget” style=”squared” url=”https://festival.travel/festivals/sziget/?utm_source=festileaks.com&utm_medium=cpl&utm_campaign=affiliate&partner=festileaks” target=”_self” bg_color=”#DD3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

 

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Fred again..
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Alejandra Broersma

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

Meer van Alejandra