Nog maar enkele dagen voordat Interpol het podium van Sziget festival 2017 zal betreden. Hoewel het een van de eerste shows van de tour betreft, hoef je er niet compleet onvoorbereid in te duiken. Dit kun je verwachten van de show van Interpol. 

1. Turn On The Bright Lights wordt integraal gespeeld

Interpol Setlist Palác Lucerna Velký Sál, Prague, Czech Republic 2017, Turn on the Bright Lights 15th Anniversary Tour

Het debuutalbum van Interpol viert dit jaar zijn 15-jarig jubileum. In 2002 kwam het album uit, met tracks als ‘Say Hello To The Angels’ en ‘PDA’, waardoor de band uit New York enigszins bekend werd. Om dit 15-jarig bestaan te vieren wordt het album integraal gespeeld tijdens de aankomende tour door Europa, waar de show op Sziget natuurlijk een onderdeel van is. Zoals je kunt zien op de setlist gebeurt dat ook daadwerkelijk in één adem, iedere track komt aan bod. Dat wordt genieten!

2. Maar ook een encore vol andere platen

Als we door de tracks van Turn On the Bright Lights heen zijn, keer de band terug naar het podium net werk van na het debuutalbum. Hoewel de tour natuurlijk gericht is op het debuutalbum, komen succesvolle tracks van andere platen toch nog aan bod. In de encore vinden we onder meer ‘Evil’ en ‘All the Rage Back Home’ terug. Een kleine tegenvaller: werk van de langverwachte nieuwe plaat is nog niet langsgekomen. Maar wat niet is, kan uiteraard nog komen..

3. Ervaren podiumbeesten

In de bijna 20 jaar dat Interpol op de planken staat, werden bijna 1000 shows neergezet. Dat betekent dat de band sinds hun oprichting gemiddeld één optreden per week gegeven heeft. Iets waar ze overduidelijk niet goed in zijn is stilzitten. Wat ze wél als de beste kunnen, is het publiek inpakken met een bijzondere show. De band heeft zich vanaf het eerste uur thuis gevoeld op de planken. Check hierboven een optreden van Interpol als ‘jonkies’ als bewijs.

4. Goede looks


De heren van Interpol zullen nooit slonzig op het podium verschijnen. De altijd goedverzorgde bandleden treden vaak strak in pak op. Dat is natuurlijk een ontzettend fijn beeld voor het publiek. Overigens kunnen we ons niet voorstellen dat een pak het meest comfortabele om te dragen is als je losgaat on stage. Stay classy!

5.  Het Sziget-publiek in zijn element

Foto: Flag Party, Sziget 2015

Het internationale publiek op Sziget staat er om bekend flink los te kunnen gaan. De mix van Hongaren, Nederlanders, Britten, Belgen en ga zo maar door zorgt voor een fantastische sfeer bij ieder podium. Bij de Amerikanen zal er dan ook een flink feestje gebouwd worden. Je zal in het publiek enkel great smiles aantreffen. (Don’t worry Pukkelpop-gangers, ook in België is de weersverwachting voor Interpol feest met veel kans op meer feest 😉 )