Aanstaande dinsdag (14 augustus) staat alt-J op de Main Stage van Sziget. Met hun RELAXER-tour bespeelt alt-J deze zomer de grootste Europese festivals. Na Glastonbury, Rock Werchter en Electric Castle, kan het 25-jarig jubileum van Sziget in Hongarije nu met de band prijken. Wat kunnen we verwachten?

1. Een setlist waar je ‘U’ tegen zegt…

Hey, mogen we je om een gunst vragen?

Onze website Festileaks is 7 jaar geleden opgericht vanuit de gedeelde liefde voor festivals. Nu zijn we genomineerd voor Website van het Jaar 2018 in de categorie events. Een mooiere waardering voor al dat harde werk van onze ijzersterke community kunnen ons we niet bedenken. Oneindig veel dank en ❤ voor je support so far, maar nu willen we winnen ook!
Klik ons dus het podium op via DEZE LINK. Dan zijn we je oneindig dankbaar!

Op Sziget speelt de indie-rockformatie volgens het schema anderhalf uur. Daarom is er ruimte voor ongeveer 19 nummers. Twee weken geleden lieten jullie al weten welke tracks jullie graag op de setlist willen zien staan. Maar liefst 13 van die 15 nummers zullen ook daadwerkelijk live worden gespeeld in de show op het hoofdpodium van Sziget!

2. … met nummers van het nieuwe album RELAXER…


Na een jaar stilte is alt-J keihard teruggekomen! Het jaar waarin Gus Unger-Hamilton zijn eigen restaurant opende, Thom Green een soloalbum uitbracht en waarin Joe Newman vooral veel films keek heeft uiteindelijk geleid tot het derde studioalbum van de band: RELAXER. Je zag het al op de setlist:  alt-J speelt met hun RELAXER-tour natuurlijk nummers van hun derde album. In het rijtje staan onder meer ‘3WW’, ‘Deadcrush’, ‘In Cold Blood’ en ‘Hit Me Like That Snare’.

3. … eigenlijk gewoon een superstrakke show waarin je kunt wegdromen

Bij een concert van de mannen van alt-J ga je soms zo erg mee in de muziek, dat je er bijna in lijkt te verdrinken. De samenhang van nummers is zo fijn dat je met je ogen dicht lekker weg kan dromen. Check deze volledige show op het Southside festival maar eens terug!

4. Megavette visuals

Alt-J
Foto: Zdenko Hanout (Colours Of Ostrava 2017)

Je kunt er gerust van uitgaan dat de mannen van alt-J naast hun mix van elektronische indiepop een vette lichtshow weggeven. De band komt dan ook het beste uit de verf in het donker. De Main Stage van Sziget is open-air maar met een starttijd van 22:30 gaat het helemaal goed komen!

5. Ze blijven zichzelf

alt-j
Soms zou je op festivals als Sziget verwachten dat artiesten helemaal uit hun plaat gaan, het publiek in springen, crowdsurfen of helemaal los gaan op het podium. Maar de heren van alt-J blijven dicht bij henzelf en wagen zich niet aan dit soort activiteiten. Ze komen om muziek te maken en dat kunnen ze als één van de beste in hun genre!

6. Breezeblocks als afsluiter ∆


Breezeblocks is nog steeds de grootste hit van de driekoppige indieband en dus ook vaak de afsluiter van hun shows. Altijd geweldig hoe Joe Newman het publiek kan meenemen in de afsluitplaat. Naast de afsluiter van de setlist van alt-J is het ook de ultieme #1 van jullie samengestelde droomsetlist!

 

Sziget Express

Ook dit jaar werken Festival.Travel en Sziget weer samen om een compleet verzorgde treinreis naar het festival te verzorgen. Op 6 of 8 augustus vertrek je vanaf Amersfoort en op 16 of 18 augustus verlaat je Boedapest weer. Het festival vindt plaats van 9 tot 16 augustus. Zie hierboven een mooie impressie van hoe het er aan toe gaan op zo’n treinreis naar Budapest!

De ticketverkoop voor deze treinreis is reeds gestart. Voor een zitplaats leg je € 180,- neer, een economy couchette kost je € 210,-. Ook is er een comfort couchette, deze gaat weg voor € 230,-.
Tickets voor Sziget

 

Sziget 2017

Foto: Sandor Csudai/Sziget 2016

In 2017 viert Sziget haar 25e verjaardag. Van 9 tot 16 augustus staat het eiland midden in de Donau volledig in het teken van muziek, theater en het populaire circus. Een 7-dagenkaart kost je € 299,- en voor € 275,- ben je er vijf dagen bij. Op het festival kun je genieten van optredens van onder meer Kasabian en Major Lazer. Daarnaast zijn ook acts als PJ Harvey en Alt-J op het Hongaarse festival te vinden.

Tickets voor Sziget
DELEN
Dianne
Redacteur & Chef Social Media. Sinds mijn eerste keer Pinkpop (2011) verslaafd aan festivals en concerten. Liefde voor o.a. Milky Chance, J.Bernardt, Foo Fighters, Editors, Muse, De Staat, Royal Blood, Lowlands, Rock Werchter en de wereld rondreizen.