Het festivalseizoen is bijna voorbij, maar niet voordat we naar Lowlands en Pukkelpop zijn geweest! De festivals delen dit jaar alle headliners op de affiches, waaronder ook The xx. Waar ze ooit bekend stonden als het verlegen goth-trio, zien we nu drie vrienden die festivalweides omver blazen met oud en nieuw werk. Het wordt een magisch optreden op Lowlands en Pukkelpop, wij vertellen je waarom!

1. Beginnen met ‘Intro’

The xx Setlist Flow Festival 2017 2017, I See You

Fans van The xx worden getrakteerd op een avond vol variatie tussen de eenvoud van xx en Coexist en de dansbaarheid van I See You. We worden dan ook heel gelukkig als we kijken naar deze setlist! De band trapt het optreden af met ‘Intro’, en gedurende de hele show spelen ze meerdere nummers van dé Droomsetlist!

2. Jamie xx in de remix

Hey, mogen we je om een gunst vragen?

Onze website Festileaks is 7 jaar geleden opgericht vanuit de gedeelde liefde voor festivals. Nu zijn we genomineerd voor Website van het Jaar 2018 in de categorie events. Een mooiere waardering voor al dat harde werk van onze ijzersterke community kunnen ons we niet bedenken. Oneindig veel dank en ❤ voor je support so far, maar nu willen we winnen ook!
Klik ons dus het podium op via DEZE LINK. Dan zijn we je oneindig dankbaar!

Vijf jaar lang heeft bandlid James Smith aan zijn meesterwerk gesleuteld en in 2015 mochten wij er dan eindelijk van genieten. In Colours werd zó goed ontvangen, dat Jamie xx binnen no-time een succesvolle solo-carrière had. We zagen hem vorig jaar op o.a. Best Kept Secret en dat beviel ons goed. Terug bij The xx is duidelijk te horen dat Smith zijn invloeden mee heeft genomen; I See You is de meest dansbare plaat van de band. Tijdens hun live-sets spelen ze zelfs ‘Loud Places’ van Jamie xx.

3. De vetste covers

Het zou zomaar kunnen dat we getrakteerd worden op een aantal covers. Het trio wil nog wel eens nummers van andere artiesten ‘lenen’ en spelen het dan op hun eigen unieke manier. Zo coverden ze in 2010 ‘You’ve Got The Love’ van Florence + The Machine. Niemand minder dan Florence Welch herself kwam op het podium om het nummer te zingen. Eerder dit jaar in februari coverden ze ‘Too Good’ van Drake. We’re in for a treat!’

4. Intiem met Romy

Met haar magische stem weet Romy festivalweides stil te krijgen. Tijdens ‘Performance’ krijgt zij dan ook de microfoon voor een solo-momentje waar je sowieso kippenvel van gaat krijgen.

5. Lichtshow waar je U tegen zegt

#theXX #flowfestival2017 #helsinki🇫🇮

Een bericht gedeeld door Liudmila Shamaeva (@shamaeva_ly) op


Ook The xx kan niet achterblijven als het neerkomt op een vermakelijke lichtshow. Van knipperende lichten tot ontelbaar veel lasers; de lichtshow van de band maakt het optreden meer dan compleet.

6. De magie tussen drie beste vrienden

Een bericht gedeeld door The xx (@thexx) op


Door de jaren heen zijn Jamie, Romy en Oliver meer dan bandleden geworden. Inmiddels zijn de collega’s hechte vrienden. De chemie tussen de drie maakt de shows alleen maar magischer.

The xx

Drie vrienden, goede muziek én een epische lichtshow. Alle ingrediënten voor een onvergetelijke show zijn aanwezig! We kunnen alvast zeggen; dit wordt één voor in de boeken. Al je favoriete nummers van The xx in één playlist beluisteren? Check dan de Droomsetlist op ons Spotify-profiel hierboven! Hoe lang nog tot Lowlands?