Op zaterdag 19 augustus om 20:40 is het zo ver, dan betreed Elbow het podium van de Bravo op Lowlands. Waarom jij hier zeker bij moet zijn? Dat leggen wij hieronder uit.

1. Een setlist om van te smullen

Elbow Setlist Mouth Of The Tyne Festival 2017 2017

Elbow bestaat dit jaar 20 jaar (wanneer je dus de voorlopers Mr. Soft en Soft niet meetelt) en de setlist is een hele mooie weerspiegeling van de gehele periode. Alle studio-albums die de Britse band door de jaren heen hebben gemaakt, komen aan bod: van Asleep In the Back uit 2001 tot Little Fictions uit 2017.

2. Nieuw materiaal

Hey, mogen we je om een gunst vragen?

Onze website Festileaks is 7 jaar geleden opgericht vanuit de gedeelde liefde voor festivals. Nu zijn we genomineerd voor Website van het Jaar 2018 in de categorie events. Een mooiere waardering voor al dat harde werk van onze ijzersterke community kunnen ons we niet bedenken. Oneindig veel dank en ❤ voor je support so far, maar nu willen we winnen ook!
Klik ons dus het podium op via DEZE LINK. Dan zijn we je oneindig dankbaar!

Vijf (!) nummers op de setlist zijn afkomstig van het allerlaatste album genaamd Little Fictions. De plaat werd begin februari uitgebracht, dus in augustus worden we voor het eerst live getrakteerd op al dat nieuws. Zoals we op deze video kunnen zien. werd op Mouth Of the Tyne Festival ‘Head For Supplies’ in ieder geval goed ontvangen!

3. Een zeer charismatisch en sympathieke frontman

Guy Garvey is niet zomaar een frontman. Nee, het is een charismatische man, een grappige man, een sympathieke man. Een man, die nooit om een praatje verlegen zit. Met af en toe een komische opmerking tussen de nummers door weet hij het publiek keer op keer voor zich te winnen. Hij geniet zichtbaar van ieder optreden en wil dat het publiek dat ook doet. Hij vraagt dan ook regelmatig of het publiek ook aan het genieten is, wat een man!

4. De mooie stem van Guy Garvey

Elbow klinkt muzikaal niet alleen heel lekker, ook de stem van Guy Garvey is ontzettend fijn om naar te luisteren. Naast dat hij dus over een flinke dosis charisma en sympathie beschikt kan hij dus ook nog eens zingen. Vooral op de momenten dat het publiek massaal mee gaat zingen… kippenvel tot op je kruin gegarandeerd! Wat wil je nog meer?

5. … omdat Elbow dit jaar dé verrassingsact was op Glastonbury

Op vrijdag 23 juni bleek Elbow de grote verrasssingsact op Glastonbury en trad onaangekondigd op om 20.30 op de Parkstage. Het was tot op het laatst onbekend wie er om 20.30 uur het podium zou beklimmen. Dat het uiteindelijk Elbow bleek te zijn, werd enthousiast ontvangen en resulteerde in weer een magisch optreden van de band.

6. De magie van Elbow


Zoals we net al gezegd hebben geeft Elbow vaak een magisch optreden. Waarom? Door de fijne klanken van de muziek in combinatie met de heerlijke zang en de interactie met het publiek. Je staat niet alleen te kijken naar het optreden, je beleeft het. Je zingt mee, je zwaait mee, je geniet ervan. Zien we je daar?