Nog maar een paar nachtjes slapen voordat Editors terugkeert op zowel Nederlandse als Belgische bodem en wel als headliner op Lowlands en Pukkelpop! Wat kunnen we van Tom Smith en zijn kompanen verwachten?

Het is even stil geweest rondom Editors, maar met een goede reden. Tom Smith en co hebben wat maanden in de studio doorgebracht vanwege de opname van een nieuw album. Er is nog helemaal geen nieuw materiaal uitgebracht of zelfs een releasedatum geprikt, toch verwachten we wat nieuwtjes in deze shows. Klaar voor wat voorpret en niet bang voor spoilers? Lees dan nu verder.

1. Oud en nieuw in de mix

Editors Setlist Standon Calling 2017 2017

Van stadionrock tot ingetogen liedjes. Editors heeft het allemaal. De band heeft maanden in de studio gezeten en dat is te zien aan de setlist. Van de IN DREAM-tour (’15-’16) is nog maar weinig terug te zien, alleen ‘Marching Orders’ horen we terug op de weide. Gelukkig komen de overige vier studio-albums ook aan de beurt. Wat te denken van ‘Munich’, ‘The Racing Rats’, ‘Papillon’ en ‘A Ton Of Love’? Inmiddels allemaal klassiekers te noemen.

2. Een nieuwe track als set opener
Hey, mogen we je om een gunst vragen?

Onze website Festileaks is 7 jaar geleden opgericht vanuit de gedeelde liefde voor festivals. Nu zijn we genomineerd voor Website van het Jaar 2018 in de categorie events. Een mooiere waardering voor al dat harde werk van onze ijzersterke community kunnen ons we niet bedenken. Oneindig veel dank en ❤ voor je support so far, maar nu willen we winnen ook!
Klik ons dus het podium op via DEZE LINK. Dan zijn we je oneindig dankbaar!

Wat onmiddellijk opvalt aan de setlist is het nummer ‘Cold’ bovenaan de lijst. Hoe, wat, waar is ‘Cold’? Dat moet wel een nieuw nummer zijn! En daarmee de belofte dat we waarschijnlijk nog meer nieuwtjes gaan horen tijdens dit optreden. Met een ingetogen start en een opbouw naar het inmiddels welbekende Editors-geluid is het een mooie set opener.

3. ‘Hallelujah’ voor wat harder gitaarwerk

Na een paar hits te hebben gespeeld waaronder ‘The Racing Rats’, wordt het weer tijd voor nieuw materiaal. Deze keer zal Editors het nummer ‘Hallelujah’ ten gehore brengen. Hoewel de band begint met drums en synthesizer, worden deze in het refrein bijgestaan door wat harder gitaarwerk van de band. Wat we eigenlijk wel een beetje gemist hebben op het vorige album, toch?

4. De magische handen van Tom

Of je nou Editors al eerder hebt mogen aanschouwen of niet: Tom Smith blijft fascinerend om naar te kijken als hij zingt. De betoverende bewegingen van zijn handen brengen je bijna in vervoering. Ja, Tom! Zing voor ons, Tom!

5. Nog meer nieuwe muziek

Een laatste tipje van de sluier van het nieuwe Editors-album, wordt halverwege de set gegeven in de vorm van ‘Magazine’. En al bij de eerste keer dat je dit nummer hoort, weet je het: een nieuw festival anthem is geboren!

6. Dromen komen uit

Even geleden vroegen we jullie naar je favoriete Editors-songs en hebben we jullie Droomsetlist samengesteld. Van de top-10 staan maar liefst acht nummers op de planning voor Lowlands! Ook jullie #1 wordt niet overgeslagen: ‘Munich’ betekende de definitieve doorbraak in Nederland en zal ook dit weekend weer door de Alpha galmen.

7. Toch weer afsluiten met ‘Papillon’

Met het nieuwe album op zoek, koos Editors er tijdens vorige tour voor om de set af te sluiten met ‘Marching Orders’. Een jaar later moet dit sluitstuk van IN DREAM toch weer plaats maken voor een oudere publiekslieveling: ‘Papillon’ heeft zijn ereplek als set closer herwonnen en stuurt ons na het optreden de nacht in.

Editors

Drie dingen zijn zeker. Editors komt, Editors speelt, Editors overwint. De band hypnotiseert, creëert golven van energie én zorgt voor meezingfestijnen. En reken er maar op dat de stem van Tom nog lang blijft nagalmen in je hoofd. Al je favoriete nummers van Editors in één playlist beluisteren? Check dan de Droomsetlist op ons Spotify-profiel hierboven! Hoe lang nog tot Lowlands?