Het wordt een mooi weekend voor Mumford & Sons. Zaterdag sluiten ze Pukkelpop af en zondag mogen ze als laatst het podium van de gloednieuwe Alpha op Lowlands betreden. Wij hebben de heren afgelopen tijd in de gaten gehouden en geven je 7 dingen die je kunt verwachten dit festivalweekend!

1. Een dijk van een setlist
Mumford & Sons Setlist Longitude Festival 2017 2017, 4th Album Tour

In de tien jaar dat Mumford & Sons muzikaal actief zijn, hebben zij drie albums met grote hits de wijde wereld in geslingerd. Met supersongs als ‘Little Lion Man’ en ‘I Will Wait’ zal iedereen in Biddinghuizen de folk/indie/electrorock herkennen (met of zonder banjo)! Met een show van 1 uur en 15 minuten zullen veel van jullie droomsetlist songs gespeeld worden, bijna tijd om de nieuwe Alpha uit zijn voegen te dansen!

2. Baaba Maal op het podium als verrassing?

Hey, mogen we je om een gunst vragen?

Onze website Festileaks is 7 jaar geleden opgericht vanuit de gedeelde liefde voor festivals. Nu zijn we genomineerd voor Website van het Jaar 2018 in de categorie events. Een mooiere waardering voor al dat harde werk van onze ijzersterke community kunnen ons we niet bedenken. Oneindig veel dank en ❤ voor je support so far, maar nu willen we winnen ook!
Klik ons dus het podium op via DEZE LINK. Dan zijn we je oneindig dankbaar!

De heren van Mumford & Sons zijn origineel met zijn viertjes, maar op de EP Johannesburg uit 2016 zijn ze de samenwerking aangegaan met o.a. de Afrikaanse artiest Baaba Maal And The Very Best. Op meerdere festivals (onder andere op Longtitude in Ierland) zijn zij samen al gespot, dus met een beetje geluk kunnen we komend weekend ‘There Will Be Time’, ‘Wona’ en ‘Si Tu Veux’ compleet live horen. Fingers crossed!

3. Testen van nieuwe tracks

Lees je het goed? Nieuwe nummers? Jawel, Marcus & co testen deze zomer nieuwe tracks op festivals om te kijken waar het publiek het beste op reageert. En de goed scorende songs zouden zo maar eens op album #4 terecht kunnen komen. Je weet dus wat je te doen!

4. Veel interactie met het festivalpubliek

mumfords_waving
De Londense band is niet vies van een onderling geintje, maar ook zeker niet van een praatje met het publiek. Ze kondigen graag hun eigen songs aan en vertellen daarbij soms de achterliggende gedachte van een track. Marcus roept vooral vaak naar het publiek om ze mee te nemen in het liedje, in de hoop dat ze meezingen.

5. Marcus doet een rondje langs de fans

Marcus Mumford maakt vaak een rondje langs het publiek. Maar hoe zal dat zijn in de nieuwe Alpha? Bij het nummer ‘Ditmas’ ben je er vrijwel zeker van dat dit gaat gebeuren. Ga jij strategisch langs het voorste hek staan, of heb je een andere plek in gedachten bij deze headliner?

6. Een akoestische versie van ‘Timshel’

mumford and sonsBij verschillende concerten hebben de Britten al eens een akoestische versie van ‘Cold Arms’ en ‘Timshel’ laten horen. Hierbij bespeelt alleen Marcus zijn akoestische gitaar en zingen Winston Marshall, Ben Lovett en Ted Dwane mee met de songs. Zouden wij ook getrakteerd worden op een intiem moment als dit?

7. Meezingen tot je geen stem meer hebt

mumfordandsons_iwillwait
Mumford & Sons heeft natuurlijk een aantal meezingers die de fans niet links laten liggen. Ga er maar vanuit dat iedereen bij ‘I Will Wait’, ‘Little Lion Man’ en ‘Ditmas’ meezingt en springt. Wat is nou leuker dan samen met duizenden gezellige Lowlands- of Pukkelpop-bezoekers de lyrics van deze headliner mee te schreeuwen?

Mumford & Sons

Kun je bijna niet wachten tot het zover is? Tot die tijd kun je je onderdompelen in voorpret! Al je favoriete nummers van Mumford & Sons hebben we in één playlist verzameld. Check nu de Droomsetlist op ons Spotify-profiel hierboven!

DELEN
Dianne
Redacteur & Chef Social Media. Sinds mijn eerste keer Pinkpop (2011) verslaafd aan festivals en concerten. Liefde voor o.a. Milky Chance, J.Bernardt, Foo Fighters, Editors, Muse, De Staat, Royal Blood, Lowlands, Rock Werchter en de wereld rondreizen.