Op festivals komen mensen uit alle hoeken van de samenleving samen om te dansen, te feesten en te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Iedereen beleeft een festival anders, wat meestal zorgt voor een kleurrijk, gevarieerd en divers festivalpubliek. Maar of je nu op Lowlands, Mysteryland of Sziget bent, deze 7 soorten festivalgangers kom je o-ve-ral tegen.

De hipster

Simpson hipster GIF

Uitgedost in tweedehands kleding en gewapend met een tote bag speurt de hipster het festivalterrein af naar de meest obscure indiebandjes. Ook vaak te vinden bij de singer-songwriters die in het kleinste tentje van het festival optreden. De hipsters grootste ergernis? De main stage.

De oudgediende

Grandpa dancing GIF

De oudgediende kijkt nergens meer van op. Hij heeft het legendarische sinaasappelgevecht op Lowlands meegemaakt en was er bij toen Eddie Vedder het publiek indook op Pinkpop. Daarom hoeft de oudgediende ook niet vooraan te staan, aan de rand van de menigte voelt deze festivalganger zich helemaal op z’n plek.

De drugsgebruiker

Drugsgebruiker GIF

Volledig los van de werkelijkheid beweegt de drugsgebruiker zich van de een naar de andere stage, niet wetende wie er optreed. Met pupillen zo groot als de spotlights wilt hij met iedereen wel even een praatje maken. Pas als de eerste mensen hun tent weer uit kruipen zoekt deze stuiterbal een plekje om te slapen. Maar eerst een jointje natuurlijk.

De ouders

Ouders GIF

De ouders vind je in twee varianten: Ten eerste de ouders die met hun kind mee moeten omdat hun kinderen persé die ene artiest (lees: Justin Bieber) willen zien. ten tweede de ouders die zelf een festival wilden pakken maar geen oppas konden regelen. Beiden zijn te herkennen aan een kind op de schouders met een enorme koptelefoon.

De health freak

Health freak GIF

Bier, friet, en pizza. Voor de meeste onder ons de heilige festival-drie-eenheid, voor de health freak de ergste nachtmerrie. Deze festivalganger staat ’s ochtends als eerste in de rij voor de douche om daarna z’n weg te vinden naar de sapjesbar. Natuurlijk kan een kopje kamillethee ook niet ontbreken voor de health freak z’n tentje weer opzoekt.

De big spender

Big spender GIF

Voor de big spender is niks te gek. Hij werkt zich het hele jaar suf om in één weekend z’n spaarrekening helemaal leeg te trekken. Bier? De big spender haalt liever een mixdrankje van zes munten. En terwijl jij je laatste muntje uitgeeft aan een frietje, hoor je de big spender een Michelinster-waardig 3-gangenmenu bestellen.

De superfan

Fangirl GIF

Zodra de poorten opengaan stormt de superfan richting de mainstage. Aangekomen bij de voorste hekken van het voorvak slaat de superfan z’n kamp op. kleedje? ✅ Naar binnen gesmokkeld eten en drinken? ✅ Een belachelijk groot spandoek? ✅ Wees gewaarschuwd als je de superfan treft, deze festivalganger doet er alles aan om de aandacht van zijn of haar idool te krijgen. Alles.

DELEN
Ruben
Speelt alles van Golden Earring en Muse, tot Sampha en Vivaldi af op zijn aftandse platenspeler. Is eigenlijk te arm om festivalfanaat te zijn en is er heilig van overtuigd dat Kendrick Lamar de beste rapper ooit is.