Deze acts móet je zien op Lowlands 2017 volgens 3FM DJ Sander Hoogendoorn

Het is bijna zover: het 25ste verjaardagsfeestje van A Campingflight To Lowlands Paradise. Tijd om de tas in te pakken, een vette Lowlands playlist aan te knallen en nog eens goed naar het blokkenschema te kijken. Ook dit jaar maakt de organisatie het ons weer enorm lastig. Om je een handje te helpen vroegen wij aan 3fm-dj Sander Hoogendoorn welke acts je dit weekend absoluut niet mag missen.

Vrijdag 18 augustus

Nothing But Thieves
? Alpha 14:15 – 15:15

“Nothing But Thieves is een van de weinige rockbands anno 2017 die niet alleen voor kenners interessant is. Ze schrijven ook radiohits. Met dat album van ze en het album wat eraan zit te komen kan het alleen maar goed worden. Het zou ook echt zo’n stadion-achtige rockband à la Foo Fighters en Muse kunnen worden, dat zit er volgens mij wel in.”

Glass Animals
? Heineken 15:20 – 16:20

“Dit leuke bandje heeft afgelopen jaar een geweldig album uitgebracht. Ze maken hele rare liedjes, met gekke geluidjes en sampletjes. Maar ze verzuipen niet in het gek doen, het blijven wel altijd popliedjes die je kan meezingen.”

Lees ook‘Dit wordt het weer op Lowlands 2017’

Pvris
? India 16:40 – 17:40

“Het is een beetje een kruising tussen Paramore en Linkin Park, dat soort bandjes. Ik houd ook wel van bands met een frontvrouw, en die hebben zij. De liedjes zijn ook écht goed.”

Clash van de dag: Moderat ?  Mac DeMarco

“Mac DeMarco wil ik wel een keertje live zien, omdat het echt een volslagen debiel is volgens mij.  Moderat schijnt dan ook wel erg vet te zijn, dus daar ga ik beide wel een stukje van meepakken. Dan check ik het eerste uurtje van Mac DeMarco en ga dan door naar Moderat.”

Zaterdag 19 Augustus

The Bloody Beetroots (Live)
? Heineken 18:50 – 19:50

“The Bloody Beetroots is gewoon lomp dansen, ze maken heerlijke beukmuziek. Het is ook grappig dat het dan tegenover London Grammar staat, wat alles behalve lomp is. Volgens mij wordt het festivalpubliek dan ultiem in tweeën gesplitst, daar worden de echte mannen en vrouwen gescheiden van degene die het wat rustiger aan doen.”

Frank Carter & the Rattlesnakes
? India 20:00 – 21:00

“Als ik nu een band zou beginnen en ik zou daar de frontman van zijn, dan zou ik alles afkijken van Frank Carter. Hij is echt een frontman zoals een frontman zou moeten te zijn. Als hij een liedje zingt dan is het alsof hij jou aankijkt, en het voor jou zingt, niet veel frontmannen kunnen dat.”

Lees ook: ‘De acts die je moet zien volgens festivaldirecteur Eric van Eerdenburg’

Editors
? Alpha 21:45 – 23:00

“Op mijn eerste Lowlands stond Editors ook, dat was in 2008. Toen hadden ze net hun tweede album uit met alle hits waar we ze van kennen. Dat was echt een pure Editors show, met alleen dus die eerste twee platen. Later zijn ze wel wat elektronischer geworden, niet slechter, maar anders.”

Clash van de dag: Editors ?  Vince Staples ?  Colin Benders

“Ik vind het cool dat Colin Benders denkt: die trompetten geloof ik wel, hiphop orkest heb ik gedaan, en dan zoekt naar iets nieuws. En nu heeft hij dus z’n hart verloren aan die synthesizer. Vince Staples mag er trouwens ook nog bij, die maakt hele gave hiphop. Maar het wordt toch Editors. Omdat ze dus op mijn eerste Lowlands stonden, is dat een soort jeugdsentiment voor mij, ”

Zondag 20 augustus

Billy Talent
? Bravo 13:00 – 14:00

“Zondag staan we op met Billy Talent, een oud punkbandje wat ik vroeger erg veel luisterde toen ik nog lekker aan het skateboarden was. Dan gingen we ’s avonds altijd punkrock luisteren op de zolderkamer. Dat laatste album wat ze hebben uitgebracht is ook super tof, er staan goede liedjes op.”

Halsey
? Alpha 15:50 – 16:50

“Halsey is een artiest die al wel wat radiohitjes op haar naam heeft staan, maar ik heb geen idee wie het is. Ik weet niet hoe ze eruit ziet of wat haar act is, dus ik ben heel benieuwd hoe die liedjes het live doen. Ze maakt enorm poppy muziek maar toch heeft ze een randje, waardoor je altijd weer benieuwd bent naar wat er komt.”

At The Drive In
? Bravo 16:45 – 17:45

“Het is een band die bij mij niet zo bekend is. Ze zijn laatst weer bij elkaar gekomen en het schijnt een legendarische band te zijn geweest eind jaren ’90. Dan ben ik wel benieuwd! Ik ken een paar liedjes van ze, maar ik ben nieuwsgierig naar de rest. Eigenlijk ben ik een late instromer bij At The Drive In.”

Clash van de dag: Flume ?  The Pretty Reckless ?  Migos

“The Pretty Reckless gaat eigenlijk weer over mijn voorliefde voor bands met frontvrouwen. Zij is echt supervet, en het is super vette hardrock . Migos ben ik mega benieuwd naar, het gaat sowieso altijd helemaal los bij hiphop concerten. Flume is fantastisch, hij is een beetje de uitvinder van de hedendaagse sound. Dat wordt waarschijnlijk het feestje waar ik het festival mee ga afsluiten, daar kan je namelijk echt helemaal los op gaan”

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.