beste festival anthem week 15
Beste Festival Anthem

Stem nu voor jouw favoriete festival anthem! Oasis of The Killers?

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Deze week spelen twee acts van formaat tegen elkaar in de knock-out fase van de competitie: ‘Don’t Look Back In Anger’ van Oasis en ‘Mr. Brightside’ van The Killers. Naar wie gaat jouw stem?

Alle poule-wedstrijden zijn gespeeld en de competitie gaat de tweede fase in. In Poule M was ‘Don’t Look Back In Anger’ van Oasis de overduidelijke winnaar en neemt het nu op tegen de #2 uit Poule N: ‘Mr. Brightside’ van The Killers. Kwalificeer nu jouw favoriet voor de 1/8 finales door je stem hieronder uit te brengen. Ben je nog niet zeker van je keuze? Scroll dan wat verder om de twee kandidaten goed tegen elkaar af te wegen!

‘Don’t Look Back In Anger’ van Oasis

‘Don’t Look Back In Anger’ is de vierde single van het succesalbum (What’s The Story) Morning Glory? uit 1995. Hoewel het nummer stamt uit een tijdperk waarin het nog wél boterde tussen beide broers, wordt de song ook na de break-up van Oasis nog vaak gespeeld. Tot op de dag van vandaag besluit Noel Gallagher elke set met dit klassieke anthem. En waarom ook niet? Duizenden fans die tegelijk het refrein inzetten; een gegarandeerd kippenvelmoment. “And sooooooo Sally can wait..!”

‘Mr. Brightside’ van The Killers

The Killers hebben een behoorlijk repertoire aan bekende nummers, maar bovenal pronkt zonder twijfel ‘Mr. Brightside’.  Het nummer werd in 2004 in het leven geroepen als single en verscheen later op de band haar debuutalbum Hot Fuss. In 2013 ging de hit opnieuw een storm van populariteit tegemoet nadat het in één van de liveshows van The X Factor verscheen. Voor ons is er zo’n reden helemaal niet nodig om met het nummer te pralen, het is tenslotte altijd al verdomd goed geweest! Maar is het lied ook goed genoeg om met de titel naar huis te gaan?

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Wedstrijdschema

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de knock-outfase? Check hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Oasis en The Killers. Weet jij al op wie je gaat stemmen?

About the author
Kylian

Kylian

Soms pen ik een tekst, dan weer een doodle. De vrije tijd wordt roekeloos verruild voor de klanken van EDEN en Oh Wonder, wat perfect samengaat met cheesecake en petrichor. Sinds enige tijd onderdeel van het Nederlandse Sziget en Balaton Sound-team en de gewoonte vaak te verhuizen.

Add Comment
Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *