In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Deze week spelen twee headline-waardige festivalacts tegen elkaar in de knock-out fase van de competitie: ‘Let It Happen’ van Tame Impala en ‘Enter Sandman’ van Metallica. Naar wie gaat jouw stem?


Alle poule-wedstrijden zijn gespeeld en de competitie gaat de tweede fase in. In Poule L was ‘Enter Sandman’ van Metallica de overduidelijke winnaar en neemt het nu op tegen de #2 uit Poule K: ‘Let It Happen’ van Tame Impala. Kwalificeer nu jouw favoriet voor de 1/8 finales door je stem hieronder uit te brengen. Ben je nog niet zeker van je keuze? Scroll dan wat verder om de twee kandidaten goed tegen elkaar af te wegen!

‘Let It Happen’ van Tame Impala

Hey, mogen we je om een gunst vragen?

Onze website Festileaks is 7 jaar geleden opgericht vanuit de gedeelde liefde voor festivals. Nu zijn we genomineerd voor Website van het Jaar 2018 in de categorie events. Een mooiere waardering voor al dat harde werk van onze ijzersterke community kunnen ons we niet bedenken. Oneindig veel dank en ❤ voor je support so far, maar nu willen we winnen ook!
Klik ons dus het podium op via DEZE LINK. Dan zijn we je oneindig dankbaar!

Psychedelische rockband Tame Impala veroverde met dit nummer Nederland. ‘Let It Happen’ werd eerst 3FM Megahit, daarna bij 3voor12 ‘Song van het Jaar’ en bestormde de Radio 2 Top 2000. En ook bij Festileaks is het nummer favoriet: ‘Let It Happen’ was met stip het beste nummer van 2015. Wanneer zouden we weer kunnen wegdromen op de festivalweide met deze heerlijke track?

‘Enter Sandman’ van Metallica

In 1991 bracht Metallica het album Metallica uit, ook wel bekend als The Black Album. De eerste track was direct een hit: ‘Enter Sandman’. Deze single kreeg een platinum onderscheiding na het verkopen van 30 miljoen (!) exemplaren wereldwijd. Tot op heden spelen de mannen met plezier deze song. Zo gaven ze op Pinkpop 2014 een legendarisch optreden weg. Niet alleen was dit een strak optreden, maar ook de sfeer na de bekende storm maakte alles compleet.

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Wedstrijdschema

 

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de knock-outfase? Check hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Franz Ferdinand en Blur. Weet jij al op wie je gaat stemmen?