6 dingen die we verwachten van Chef’Special op Solar

Chef'Special
Foto: Kamiel Scholten Fotografie/Festileaks

Deze week staat Chef’Special op Solar. De band heeft bewezen ijzersterke shows weg te kunnen geven en hebben mede daaraan hun succes te danken. Dat mogen we ook op Solar verwachten. Onze verwachtingen op een rijtje.

1. Héél veel nieuw werk..

Chef'Special Setlist Pinkpop Festival 2017 2017
Dit kalenderjaar heeft Chef’Special het nieuwe album Amigo gelanceerd. En dat was een succes. Logisch dan ook dat de band het nieuwe materiaal tijdens de liveshows door de speakers laat knallen. Neem Pinkpop, waar maar liefst 8 van de 12 (!) nummers afkomstig waren van de nieuwe plaat.

2. ..in een mix van genres

Een Chef’Special show is een achtbaan. Een muzikale rollercoaster dan wel te verstaan. Het ene moment sta je te swingen op de reggae vibes van ‘Amigo’, om even later weg te dromen bij een akoestische hit. Het allermooiste: het maakt Chef’Special niet uit, ze kunnen het allemaal.

3. ..met een visueel aantrekkelijke show

Chef’Special stond in 2016 in het voorprogramma van Twenty One Pilots, dat is te zien én te horen. Wie Amigo heeft geluisterd kan de overeenkomsten met het Amerikaanse duo nauwelijks ontgaan. Ook de show heeft een impuls gehad na het overzeese avontuur. Chef’Special tourt met grote ledschermen, waarop aantrekkelijke animaties te zien zijn. Je weet dus zeker dat je, naast de band, altijd wat te zien hebt.

4. ..die vol blazers zit

Chef’Special houdt van zomers, en van dansbaar. Van funky en van upbeat. Geen verrassing dat de mannen live een blazerssectie meenemen. En dat werkt. Want een nummer van de Cheffies mét blazers live, dat is één brok energie.

5. ..en originele covers

Chef’Special is niet vies van een cover op zijn tijd. Terecht ook, want er zijn natuurlijk prachtige nummers gemaakt. Waar ze wel vies van zijn is een nummer klakkeloos overnemen. Onzinnig om te doen, want de band heeft nou juist die sound die ze zo uniek maakt. Neem ‘Can’t Hold Us’ van Macklemore & Ryan Lewis, dat – en dat leek toch bijna onmogelijk – in de versie van Chef’Special nóg energieker klinkt.

6. ..om vervolgens weer tot rust te komen met ‘In Your Arms’

https://www.youtube.com/watch?v=THMapNyfaF8

Het einde van een set is vaak een beetje cliché. Nee, niet alleen bij Chef’Special. Toch is het een beetje toewerken naar een climax waar we, stiekem, allemaal op stonden te wachten. Bij de Cheffies heet die ‘In Your Arms’. De hit heeft de test des tijds glansrijk doorstaan, en is daardoor nog altijd een bloedmooi nummer en een prachtig begin van het einde.

Solar Logo

Solar 2024

Locatie
Nederland
Roermond, Nederland
Datum 1-4 augustus 2024
Tickets Kopen