In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Het zijn festivals die opvallen vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of de schitterende locatie. Iedere week voegen we er één toe en deze keer is het de beurt aan A Campingflight to Lowlands Paradise.

A Campingflight to Lowlands Paradise in het kort:

  • Biddinghuizen, Nederland
  • 18 augustus – 20 augustus 2017
  • Specialiteit: Het creëeren van een totale culturele beleving
  • Pop, rock, elektronisch, hiphop, alternatief, etc.
  • 2017: Mumford & Sons, The xx & Editors
  • Festivalticket weekend (incl. camping en servicekosten): € 185,-
Lowlands
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks
Lowlands, voluit geschreven als A Campingflight To Lowlands Paradise, is één van de populairste festivals van ons land. En dat is ook niet gek. Eén keer Lowlands, en je wil nooit meer anders! Het festival voert oorlog met de verveling en zorgt er als geen ander voor dat niemand zich op geen enkel moment van de dag kán vervelen. Hoe dan? Door letterlijk een groot cultureel paradijs te bouwen waarin niet alleen ruimte is voor de grootste en meest indrukwekkende acts van onze planeet, maar ook voor theater, mode, dans, literatuur, wetenschap en comedy.

Het programma

Al flink wat grote namen zijn het Lowlands paradijs gepasseerd. Pink Floyd, Rage Against The Machine, Oasis, Foo Fighters, Radiohead, Rammstein, Coldplay en Muse; het zijn enkele namen uit de rijke Lowlands-geschiedenis. Ook dit jaar mag de line-up er weer zijn: The xx, Editors, Mumford & Sons, alt-J, Bastille en Cypress Hill. Toch draait het festival niet alleen om muziek. Op het grote terrein van Lowlands is ook ruimte gemaakt voor theater, cabaret, dans, duurzaamheid, literatuur, politiek, filosofie, film, beeldende kunst en wetenschap. Zo passeren in 2017 cabaretiers als Dolf Jansen en Rundfunk de revu, is er dans van het Scapino Ballet Rotterdam en komen de veelbesproken Ismail Ilgün en Anne Fleur Dekker hun woordje doen.

Het terrein

Het terrein van Lowlands is erop gemaakt dat niemand zich kan en zal vervelen. Het festival telt elf podia, waaronder de legendarische Alpha en Bravo. Daarnaast mogen plekken als de heavy metal nachtclub ‘Helga’s House of Pain’ en een bioscoop niet ontbreken. Op het festivalterrein ligt ook een klein meer, dat meermaals is omgetoverd tot badplaats.  Daarnaast staan vrijwel alle podia in tenten, waardoor iedere artiest kan werken met mooie licht-effecten. Liefde voor Lowlands!

De locatie
Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Lowlands wordt ieder jaar gehouden in het kleine dorpje Biddinghuizen in het Oosten van Flevoland. Het terrein van het Nederlandse festival wordt normaal gesproken gebruikt als evenemententerrein van het pretpark Walibi Holland, maar eens per jaar wordt het omgetoverd tot A Campingflight To Lowlands Paradise. Het evenement is voor Nederlanders en Belgen prima te bereiken. Vorig jaar nog scoorde Lowlands een dikke 8,2 op haar festivalrapport. Trein, auto of bus: het gaat allemaal prima!

De aftermovie

De Festival Bucketlist

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Iedere week voegen we er één toe die opvalt vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of het goede verhaal. Heb je ook een goede toevoeging aan de Bucketlist? Plaats dan een comment onder dit bericht!