Op het Festileaks Youtube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week: The xx op Bonnaroo 2017.

Een behoorlijk live-reputatie hebben de mannen en dame van The xx wel, maar toch kregen ze vaak kritiek dat het allemaal ietwat eentonig en saai was. Daar hebben ze in 2017 iets op verzonnen: Jamie xx! De setlist van The xx is omgetoverd tot een dansbare stroom aan heerlijke indie. Bonnaroo 2017 was één van de eerste festivaloptredens van The xx waar de voetjes van de vloer mochten en vorige week waren Pukkelpop en Lowlands aan de beurt. Heb je ze moeten missen? Dan kun je nu in je huiskamer dansen op het festivalconcert van deze week!

The xx

Oliver Sim, Romy Madley Croft en Jamie Smith vormen sinds 2005 de Britse band The xx en zijn sinds een jaar of vijf niet meer weg te denken uit de hedendaagse indie-scène. De groepsleden zien er stuk voor stuk apart uit en lijken ook verdomd veel op de goth-kids van South Park, maar laat je daardoor niet afschrikken. Debuutalbum xx haalde bij zowel NME als Rolling Stone de top 10 beste albums van 2009. Het daaropvolgende album Coexist kreeg minder lof, waardoor media al gauw vraagtekens had bij de houdbaarheidsdatum van de band.

Daar had Jamie xx wel iets op te zeggen. Hij kreeg, na een succesvolle solo-carrière, op het derde The xx-album I See You een stuk meer in te brengen. De band swingt sinds dit jaar, mede door heerlijke soul-samples en dansbare remixes van het oudere werk. Het is ook niet gek dat de Britten dit jaar de twee grootste festival van de wereld, Glastonbury en Coachella, bespeelden en overwonnen.

Meer festivalconcerten

Behoefte aan nog meer (festival)concerten? Wil je herinneringen ophalen van de afgelopen festivalzomer of opwarmen voor wat nog komen gaat? Check het Festileaks YouTube kanaal.

DELEN
Thijs
Festileaks-chef van alles wat niet met nieuws te maken heeft. Muziekjournalist. Broer van Ed Sheeran, Rupert Grint en alle andere Gingers die je kent. Draait met alle liefde plaatjes onder de naam Thissa. Houdt niet van arrogante mensen, wel van Kanye West.