Op het Festileaks Youtube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week: Iggy Pop op Rock En Seine 2016.

Iggy Pop, ook wel The Godfather of Punk genoemd, stond afgelopen vrijdag nog te knallen op Lowlands. Ook daar weer bewees de beste man dat weinig artiesten zo kunnen rocken als deze Amerikaanse punkrocker; hij zingt, springt en danst met zijn 70 jaar nog altijd zonder shirt over het podium. Daarom dan nu nog één keer, om het af te leren, een festivalconcert van Iggy Pop!

Iggy Pop

Iggy Pop
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Iggy Pop werd ooit bekend met zijn band The Stooges, waarmee hij tussen 1968 en 1974 vijf studioalbums uitgebracht. De laatste stamt uit 2013, tien jaar na de start van de reünie. Ook heeft Iggy als soloartiest niet stilgezeten en maar liefst zeventien albums uitgebracht. Het laatste album, Post Pop Depression, is in maart vorig jaar uitgekomen. Bij dit album heeft Iggy hulp gekregen van Queens Of The Stone Age leden Dean Fertita en Josh Homme en Arctic Monkeys drummer Matt Helders. Inmiddels wordt de rockster The Godfather of Punk genoemd en wordt hij ook bestempeld als een ware rocklegende. Dan heb je best veel uit je carrière gehaald, zullen we maar zeggen!

Meer festivalconcerten

Behoefte aan nog meer (festival)concerten? Wil je herinneringen ophalen van de afgelopen festivalzomer of opwarmen voor wat nog komen gaat? Check het Festileaks YouTube kanaal.