Foo Fighters brengt nieuw nummer ‘The Sky Is A Neighborhood’ uit

Goed nieuws voor fans van Foo Fighters! De Amerikaanse rockband komt met de officiële release van ‘The Sky Is A Neighborhood’.

Na ‘Run’ is ook de tweede single van het al eerdere aangekondigde album Concrete And Gold een feit. Een ruim vier minuten durend nummer dat weer heel herkenbaar klinkt als Foo Fighters. Het nummer zag live al eerder het levenslicht; op 15 mei werd het gespeeld tijdens Acoustic 4 A Cure IV in San Fransisco. Voor het nieuwe album moeten we helaas nog een paar weken geduld hebben. De release van Concrete And Gold staat namelijk voor 15 september gepland. Gelukkig maakt de nieuwe single het wachten al een heel stuk draaglijker.

Foo Fighters op tour

dave grohl

Foo Fighters is deze zomer op veel festivals te vinden geweest. In de Benelux werd Rock Werchter aangedaan en daarnaast stonden onder andere Roskilde, NOS Alive en Mad Cool Festival op het programma. Pinkpop ging niet door dit jaar, ondanks dat het Limburgse festival dichtbij was. Het management rondom Dave Grohl en co. had zich vergist in de datum van Pinkpop.

Ook de komende maanden zit Foo Fighters niet stil. In september is de band in Europa nog te zien op Lollapalooza Berlijn en in de O2 Arena in Londen. Daarna volgt een uitgebreide tour door Noord-Amerika die duurt tot half december. Voor 2018 staan vooralsnog geen optredens gepland. Zal het management van de heren Nederland komend jaar wat gunstiger gezind zijn? 😉