Nieuwe plaat Arctic Monkeys verschijnt mogelijk nog eind dit jaar

arctic monkeys

Hatsa, de tergende stilte rondom Arctic Monkeys is weer eens doorbroken. Drummer Matt Helders zou een groot fan hebben medegedeeld dat de nieuwe plaat nog eind dit jaar zou moeten verschijnen. Do we wanna know? Yes, please.

Dat Alex Turner en zijn mannen weer de studio zijn ingedoken was al een tijdje bekend, maar nu lijkt het einde van de opnames ineens in zicht te komen. Will Franco, een groot Arctic Monkeys fan, loopt tijdens een concert van Royal Blood Arctic Monkeys-drummer Matt Helders tegen het lijf die tegen hem een heugelijk nieuwtje verklapte. De fan laat op zijn Instagram-account namelijk weten dat Helders hoopt dat het album nog dit jaar wordt uitgebracht. Mogen we de heren volgend seizoen dan eindelijk weer op de festivalweides aanschouwen?

Arctic Monkeys

De Britse indierockband rondom frontman Alex Turner zag voor het eerst het licht in 2002 en heeft sindsdien een grote reputatie opgebouwd. De heren hebben tot nu toe vijf albums geproduceerd en daar komt over een tijdje dus een zesde bij. Dat mag onderhand ook wel: het meest recente album AM dateert alweer uit 2013. Met dat album stond Arctic Monkeys op onder andere Pinkpop en Rock Werchter.

Na een uitgebreide tour richtten de bandleden zich vervolgens op enkele zijprojecten. Zo bracht Alex Turner samen met Miles Kane een nieuwe plaat van The Last Shadow Puppets uit en voegde drummer Matt Helders zich tijdelijk bij Iggy Pop voor het Post Pop Depression album.

Nu de heren sinds eind vorig jaar de koppen weer bij elkaar hebben gestoken en een nieuwe plaat op komst is, nomineren ze zichzelf ook direct voor enkele mooie headlinershows op de (Europese) festivals in 2018. Of er sprake is van wishful thinking of dat we de Artic Monkeys volgende zomer echt mogen begroeten op de festivalweides zal waarschijnlijk de komende maanden blijken. Dan worden namelijk de eerste namen voor het nieuwe festivalseizoen verwacht.