Queens of the Stone Age geeft verrassingsoptreden op Leeds Festival 2017

Dát is nog eens een surprise act. Queens of the Stone Age treedt vanmiddag, 25 augustus, op tijdens het Leeds Festival in het Verenigd Koninkrijk.  Ze spelen om 12:45 plaatselijke tijd op de NME / BBC Radio 1 Stage.

De aankondiging is te zien op het Twitter-kanaal van Queens of the Stone Age.

Waarschijnlijk betekent dit dat de band rondom Josh Homme later dit weekend ook present geeft op Reading Festival. De twee Engelse festivals delen altijd dezelfde line-up, alleen is de dagindeling anders. Lees hier meer over Reading & Leeds.

De promostunt valt samen de release van het nieuwe album Villains, dat vandaag uitkwam. Luister hem hieronder.

Later dit jaar doet Queens of the Stone Age ook een tour door Europa. Zo staan ze op 12 november in de Ziggo Dome en vier dagen later in het Sportpaleis in Antwerpen.

Andere acts op de affiche van Leeds zijn Kasabian, Eminem en Muse. Matthew Bellamy en co. geven er het enige Europese festivaloptreden van dit jaar.

Reading & Leeds Festival 2017

Foto: Marc de Groot/Reading 2016

Reading & Leeds Festival is een dubbelfestival dat wordt gehouden op Little John’s Farm aan de Richfield Avenue in Reading en in Bramham Park in Leeds. Het festival vindt dit jaar plaats van 25 t/m 27 augustus. Artiesten die de eerste festivaldag optreden in Reading, staan de volgende geprogrammeerd in Leeds en vice versa. Ook deelt het dubbelfestival regelmatig acts met Lowlands en Pukkelpop. Tickets vind je op de website en kosten ongeveer € 249,-. De tickets kun je ook in termijnen betalen.

Leeds Festival Logo

Leeds Festival 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Leeds, Verenigd Koninkrijk
Datum 21-25 augustus 2024
Tickets Kopen