The Killers heeft het nummer ‘Starlight’ van Muse gecoverd. De Amerikaanse band speelde het nummer afgelopen weekend tijdens hun afsluitende optreden op Lollapalooza Chicago.

De band rond frontman Brandon Flowers speelde het nummer naar aanleiding van het gecancelde optreden van Muse. Matt Bellamy en co. stonden  donderdag 3 augustus op het programma als headliner van de eerste dag van Lollapalooza Chicago. Door extreme weersomstandigheden besloot de organisatie van het Amerikaanse festival echter om de eerste dag vroegtijdig te beëindigen. Muse had op dat moment nog maar 3 nummers gespeeld.

Een dag later ging het festival gewoon door en stond The Killers als headliner op het affiche. Om de pijn van de vele Muse-fans wat te verzachten besloot de band uit Las Vegas een plekje voor Starlight te bewaren in hun setlist. En gezien de reactie van het publiek viel dat in goede aarde.

The Killers

The Killers is terug! Met een nieuw album in het verschiet is de band deze zomer al op meerdere festivals te zien geweest. Ook een aantal Europese festivals werden aangedaan, waaronder Glastonbury en Exit Festival. Helaas werden Nederland en België overgeslagen. Wel kondigde de band al een tour door Noord-Amerika aan voor 2018. Zijn daarna eindelijk weer eens bij ons te zien?

Op 22 september komt het vijfde studioalbum Wonderful Wonderful uit. Het album bevat onder andere de al eerder uitgebrachte singles ‘Run For Cover’ en ‘The Man’.

Lollapalooza Chicago

Foto: Charles Reagan Hackleman/Lollapalooza 2016
Foto: Charles Reagan Hackleman/Lollapalooza 2016

Lollapalooza Chicago vond plaats van 3 tot en met 6 augustus in het Grant Park in Chicago. Vorig jaar vierde Lollapalooza Chicago het 25-jarige jubileum met onder andere Radiohead en Red Hot Chili Peppers. Dit jaar bevonden Muse, The Killers en Arcade Fire zich onder de grote namen van het uitverkochte evenement.