5 dingen die we verwachten van Rico & Sticks op Solar 2017

Komend weekend vormen de Maasplassen bij Roermond het decor voor het creatiefste festival van Nederland: Solar Weekend! Op zaterdag 5 augustus geeft het hiphop-duo Rico & Sticks een show weg op het grootste podium. Deze 5 dingen mag je alvast van hun optreden verwachten.

1. Een uiterst dansbare setlist…

Rico & Sticks Setlist Down the Rabbit Hole 2016 2016
Rappers Phreako Rico en Sticky Steez, oftewel Rico & Sticks, zijn allang geen groentjes meer in de Nederhop-scene. De carrière van de twee vrienden uit Zwolle, die in het echt Ricardo McDougal en Junte Uiterwijk heten, gaat al bijna twintig jaar mee. In die tijd hebben ze écht wel geleerd hoe ze hun publiek aan het dansen krijgen. De setlist is een bonte verzameling hits uit het rijke oeuvre van de twee, dat ze zowel samen als solo hebben opgebouwd.
2. … met veel klassiekers uit hun Opgezwolle-tijd …

Voordat Rico & Sticks als duo de Nederlandse podia onveilig maakten, vormden ze samen met dj/producer Delic de groep Opgezwolle. Samen brachten ze drie albums uit, waarvan de laatste, Eigen Wereld, het meest succesvol was. Deze plaat werd door stemmers van Hiphop in je Smoel uitgeroepen tot ‘Hardste Hiphop Album van de Lage Landen’. In 2007 vond de formatie het toch mooi geweest. De leden focuste zich enkele jaren op hun soloprojecten, totdat Rico & Sticks in 2015 de handschoen weer oppakte. In 2016 volgde een uiterst geslaagde tour, die hen zelfs tot op Sziget bracht en dit jaar dus een vervolg krijgt.

3. … en een lading gloednieuw materiaal


Op 21 juli bracht het duo het langverwachte album IZM uit, de eerste gezamenlijke plaat met nieuw materiaal in 11 jaar. Het album boert goed in de hitlijsten en de single ‘Wij Zijn Hier Niet’ schopte het al tot 3FM Megahit. Nog snel even oefenen voor Solar, zodat je ook die nieuwe lyrics van voor tot achter meespit!

4. Blaren op je tong van het rappen…

Zoals de heren in de vaste afsluiter ‘Hoedenplank’ al aangeven: het is “recht voor je raap rap”. Die no non-sense attitude levert nogal boeiende, maar ingewikkelde teksten op. Uit onderzoek blijkt zelfs dat de teksten van Opgezwolle, waar Rico & Sticks eerder deel van uitmaakten, op de tweede plek staan als het gaat om het grootste aantal unieke woorden. Vergeet je niet af en toe een slokje spraakwater te nemen?

5. … en op je voeten van het springen op Solar 2017!

Solar Weekend Festival 2012

Één ding is zeker: Op Solar Festival heeft íedereen zin om te dansen! Op de Kop van Hatenboer staat elektronische muziek vier dagen lang centraal. Dance, trance, techno en house worden afgewisseld met wat ruigere pop en vurige nederhop. Rico & Sticks zullen op het Midden-Limburgse festival dus ongetwijfeld hun energie weten over te brengen op de stuiterende menigte.

Solar Logo

Solar 2024

Locatie
Nederland
Roermond, Nederland
Datum 1-4 augustus 2024
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy