Morgen begint het tweedaagse IheartRadio Music Festival in Amerika. Op de zevende editie van dit festival staan onder andere The Weeknd, Coldplay, Lorde, P!nk, Kings Of Leon en Miley Cyrus. Vijf jaar geleden was het de beurt aan Green Day. Zij liepen niet na een simpele ‘thank you’ het podium af, maar waren woedend.

Fuck

Green Day kreeg 25 minuten om te spelen. Toen de laatste minuut inging, knapte er iets bij Billie Joe Armstrong. Ze hadden hun set al twintig minuten ingekort, zodat Usher meer tijd had, en dat ging er niet in bij Billie Joe. Hij ramde zijn gitaar op de grond en schreeuwde nog net iets vaker ‘fuck’ dan normaal. ‘You’ve got to be fucking kidding me. What the fuck. I’m not fucking Justin Bieber, you motherfuckers.’ Helder.

Rehab

Toen hij de volgende ochtend wakker werd, was hij veel dingen vergeten. Billie Joe sprak met zijn vrouw, die hem vertelde dat het heel slecht was. Hij belde zijn manager, die hem meteen op het vliegtuig heeft gezet. De dag na de escalatie op IHeartRadio Music Festival zat de punkzanger in rehab voor het gebruik van teveel alcohol en voorgeschreven pillen. De band bood zijn excuses aan en tourdata werden uitgesteld. Een half jaar later stond de volledige band weer op de bühne.

DELEN
Marloes
Blonde import-Amsterdammer met een zwak voor België. Wil geen optreden missen van Arctic Monkeys, Oscar and the Wolf en Tame Impala. Sinds vorig jaar standaard te vinden op Down The Rabbit Hole.