In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Het zijn festivals die opvallen vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of de schitterende locatie. Iedere week voegen we er één toe en deze keer is het de beurt aan Glastonbury!

Glastonbury in het kort:

  • Glastonbury: Worthy Farm, Pilton, Somerset
  • 21 t/m juni 2017 (volgende editie: 2019)
  • Specialiteit: Flinke portie wereldacts en exclusieve secret shows
  • Indie, rock, alternatief
  • 2017: Radiohead, Foo Fighters, Ed Sheeran
  • Festivalticket: £243 incl. fees
Glastonbury
Foto: Kris Williams
Het begon allemaal in 1970 toen Micheal Eavis besloot om een festival te organiseren. Eavis zat vol inspiratie en streefde naar een kleinschalig festival. Het begon dan ook als eendaags festival. Dit kostte je één pond waarvoor je muzikale acts zoals o.a. The Kinks én je een pak verse melk kreeg. Oh, how times change. Glastonbury mag zich nu gerust een van de meest iconische festivals ter wereld noemen. Iedereen wilt hierheen én alle artiesten willen hier spelen. Met indrukwekkende edities achter de rug is er inmiddels een grote hype ontstaan. In het festivalrapport werd de status van het festival waar gemaakt.

De Line-Up


Misschien wel dé reden waarom Glastonbury zo populair is. Naast een unieke festivalbeleving, weet het keer op keer een programma neer te zetten welke al je dromen waar maakt. Op Glastonbury heb je elke dag keuzestress, omdat het programma zo retegoed is. Ook dit jaar kwamen de Glasto-gangers tot al hun muzikale behoeftes. Foo Fighters kwamen hun afgelast show van twee jaar terug goedmaken, Ed Sheeran deed een geweldige one-man show op het grote Pyramid Stage en Radiohead speelde een ongelofelijk goede setlist. En dat zijn alleen nog maar de headliners.

Het terrein

Glastonbury 2014
Wel 77 podia en een terrein zo groot als 500 voetbalvelden; Glastonbury is huge. Van A tot B komen duurt dan ook wel even, maar dat is het helemaal waard. Elk podium heeft zijn eigen stijl en onderweg kijk je je ogen uit tussen de menigte, lichtjes en versieringen. Wat dacht je van Arcadia Metamorphosis? Een prachtige installatie in de vorm van een spin waar een grote acrobatische show plaats vindt, vol pyrotechniek. Niet alleen een ongelofelijke toffe show, maar ook te gekke DJ’s spelen in Arcadia! Wie nog meer zijn ogen uit wil kijken, kan terecht bij het theater en circus. De gaafste show’s van het moment zijn aanwezig en klaar om je ogen en oren te vermaken! En als je toch bij wilt komen van de rust kun je nog naar de Pilton Palais Cinema. Elke dag worden er vijf films gedraaid; zowel klassiekers als nieuwe films komen voorbij. Keuze genoeg op The Worthy Farm!

De aftermovie

De Festival Bucketlist

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Iedere week voegen we er één toe die opvalt vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of het goede verhaal. Heb je ook een goede toevoeging aan de Bucketlist? Plaats dan een comment onder dit bericht!