Dit zijn volgens jullie de 5 best geklede frontvrouwen van 2017

Lowlands
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Onze vakjury, jullie dus, heeft gesproken! De best geklede frontvrouw van 2017 is namelijk door jullie gekozen in de FestiTinder van deze week. Na flinke vleeskeuring kunnen we de balans opmaken: deze 5 frontvrouwen zien er altijd uit om door een ringetje te halen!

5. P!nk

So what? P!nk draagt wat zij mooi vindt en heeft schijt aan wat anderen van haar denken. Dit heeft succes, want jullie veegden haar genoeg naar rechts om in deze top 5 te belanden. Hoewel deze chick vaak een stoere zwarte outfit aandoet, spotten we haar ook nog wel eens in een lange jurk. Al zal dit nooit een standaard jurk zijn, want standaard, daar doet P!nk niet aan.

4. Hannah Reid (London Grammar)

london grammar

De frontvrouw van London Grammar, die oorspronkelijk van plan was om actrice te worden, verschijnt vaak in een simpele outfit, maar draagt het met stijl. Broek en shirt of rokje en top, het staat haar allemaal. Haar mooie blonde lokken maken de look compleet en brengen haar op nummer 4.

3. Lorde

In 2013 maakte het grote publiek voor het eerst kennis met Lorde. Op het podium verschijnt ze vaak in opvallende outfits; van roze kostuum tot zilveren jurk, we hebben het allemaal gezien. Tegenwoordig heeft Lorde haar kenmerkende lange krullen ingeruild voor een korter kapsel. Blijkbaar een goede zet, gezien ze nu op nummer drie is geëindigd.

2. Taylor Momsen (The Pretty Reckless)


Taylor kennen we natuurlijk allemaal nog als Jenny uit Gossip Girl, al ziet ze er allang niet meer zo lief en onschuldig uit. Haar stijl is redelijk uitgesproken. Stoer, zwart, sexy en altijd gepaard met een flinke laag donkere oogmake-up. Door haar lichtblonde haar knalt de make-up er nog meer uit. Deze wat donkere look valt duidelijk in de smaak bij jullie.

1. Lana del Rey

Dat Lana del Rey op nummer één staat is geen complete verrassing. Haar ‘big hair’ en de bloemenkrans in het haar zijn vrij iconisch. Daarnaast heeft zij in 2012 nog model gestaan voor H&M en ziet ze er gewoon altijd stijlvol uit. Voor ieder optreden weet ze weer een nieuwe outfit uit de kast te trekken. Vaak zijn dit speciale jurkjes met wijde mouwen of felle kleuren. Ze heeft een unieke stijl die ons af en toe meeneemt naar de jaren 50.

Top 20

Natuurlijk kunnen niet alle frontvrouwen in de top 5 staan. Toch hoeven de leadzangeressen die het tot de eerste twintig hebben geschopt zich geen zorgen te maken over hun looks; die mogen er best wezen! De overige 40 daarentegen…

[mks_col]
[mks_one_half]
1. Lana del Rey (62%)
2. Taylor Momsen (The Pretty Reckless) (60%)
3. Lorde (57%)
4. Hannah Reid (london Grammar) (53%)
5. Pink (51%)
6. Lianna La Havas (47%)
7. Ella Walker (WILDES) (44%)
8. Charlotte de Witte (44%)
9. Dua Lipa (43%)
10. Alison Mosshart (The Kills) (42%)
[/mks_one_half]
[mks_one_half]
11. Josephine Vander Gucht (Oh Wonder) (42%)
12. Rita Ora (41%)
13. Maggie Rogers (40%)
14. Nina Kraviz (40%)
15. Emeli Sandé (39%)
16. Birdy (38%)
17. Tove Lo (37%)
18. Grace Chatto (Clean Bandit) (36%)
19. Stina Tweeddale (Honeyblood) (36%)
20. Hayley Williams (35%)
[/mks_one_half]
[/mks_col]