Alwéér een weekend zonder festival. *Zucht*. “Wat moet ik met mijn leven?”, denk je geërgerd. Netflixen misschien? Nee, je hebt van alle series die je volgt de laatste aflevering al gezien. Gaan sporten? Laat maar, je kijkt door het raam en ziet hoe de regen langzaam je uitzicht vertroebelt. Tijd voor een nieuwe hobby! Met deze 7 manieren van tijdverdrijf vliegen de kille wintermaanden voorbij en sta je voor je het weet weer op de festivalweide. 

1. Rijst verzamelen


Nu je verzameling festivalbandjes compleet is, is het tijd voor wat nieuws. Niks geen postzegels, 18e-eeuwse munten of lichaamsdelen van Napoleon; rijstkorrels worden jouw nieuwe obsessie! Niets zo begeerlijk als het voedzame witte spul uit Azië. Snap jij nog dat ze het zomaar bij elke bruiloft op de grond smijten? Nee, Noël en Rita Van Parys uit het Vlaamse Aarsele begrijpen er ook niks van.

2. Dood spelen

De Post-Festival Depression is nog altijd real. Wallen als theezakjes, spontane huilbuien en een lever die schreeuwt om alcohol. Als je je dan toch zo verrot voelt, dan kun je dat maar beter uiten. Chuck Lamb van www.deadbodyguy.com ging je voor en is vanaf nu je nieuwe idool. Onder het motto “Help me live my dream – let me play dead” timmert hij al jaren aan de weg in de karkasmodellenwereld. Wie weet word jij zijn look-a-lijk.

3. Een schildercursus volgen

Afbeeldingsresultaat voor Michael Carmichael

Haal de creatieve sfeer van de festivals naar jouw woonkamer! Pak de verfkwasten erbij en laat je fantasie de vrije loop. Één tip: denk goed na over je kleurgebruik. Mike Carmichael besloot in 1977 een honkbal te schilderen, maar is 40 jaar en 22.894 lagen verf later nog steeds niet tevreden over de kleur. Inmiddels weegt het balletje al meer dan anderhalve ton. Dat kun jij vast efficiënter.

4. Extreem strijken

hobby's

Na wekenlang te hebben genoten van het losbandige festivalbestaan, zit je nu weer helemaal vastgeroest in de sleur van het dagelijks leven. Tijd voor wat actie in de tent! Als je aan strijken denkt, zie je dit misschien niet meteen als je nieuwe hobby. Toch is er maar weinig zo waanzinnig en bevredigend als ‘extreme ironing’. Bijkomend voordeelt: je overhemden zijn meteen kreukvrij.

5. Burlen

Misschien ontdek je deze winter wel een verborgen talent. Wellicht ben je, zonder dat je het weet, heel goed in het imiteren van bronstige herten. Gooi al die opgekropte opwinding eruit en burl je suf! Je zal zien dat het uitermate ontspannend is om door een uitgeholde komkommer te grommen.

6. Nieuwsbomben

Afbeeldingsresultaat voor newsbombing

Tijdens het festivalseizoen leef je onder een steen. Het nieuws gaat veelal langs je heen, omdat je toch ieder weekend van huis bent. Nu je weer elke zaterdagavond eenzaam voor de buis een zak borrelnootjes naar binnen aan het stouwen bent, besef je pas hoe suf die programma’s allemaal zijn. Tijd om dat beeld eens wat op te leuken door zelf voor de camera te springen. Bekruip Erik Mouthaan of Frits Wester stiekem van achter en laat heel Nederland meegenieten van jouw innemende verschijning.

7. De kerstboom vast opzetten

Mocht je na het uitoefenen van de eerste zes hobby’s nog altijd niet van je heimwee naar de festivalweide af zijn, dan kun je maar beter voor de cold turkey-manier gaan. Je verhuist alle zomerse spulletjes naar de kelder, en haalt de kerstballen van zolder. Het is misschien even schrikken, maar de vriendelijke blik van Santa weet zelfs het meest ijzige plekje van je ziel te ontdooien. Tegen de tijd dat het kerst is, ben je je festivalverdriet vast vergeten.

DELEN
Boy
Chef Formatredactie en trots lid van de Festileaks Feestcommissie. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Student Human-Technology Interaction in Eindhoven en slager bij de lokale supermarkt. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de carnaval van toeten noch blazen.