Gisteren was het eindelijk zover: de uitslag van de Festivalacts Top 100 werd bekend gemaakt! Je kan nu de volledige lijst ook op Spotify beluisteren. Zo kan je maximaal nagenieten van alle hoogtepunten van het festivalseizoen van 2017!

Opnieuw gescoord!

Foto: Kamiel Scholten / Festileaks
Twee van de eerdere Beste Festivalacts zijn in de Top 100 te vinden. Geef nog een keer everything now met de winnaar van de allereerste editie: Arcade Fire. Zij hebben dit jaar ook een nette prestatie geleverd door het zilver te pakken. Ook vinden we De Staat, de winnaar van vorig jaar, op plaats 21.
Meeste namen op de line-up

De line-up van Rock Werchter 2017 is goed vertegenwoordigd in de lijst. Maar liefst 39 (!) namen van het affiche staan in de Top 100, waarvan 8 zelfs in de top 10. Geniet van winnaar Radiohead of ga uit je dak met Foo Fighters (3). Lowlands gaat er met de tweede plaats vandoor, met 34 namen. De headliners Editors (5), The xx (10) en Mumford & Sons (12) hebben een nette plaats in jullie top 100. Herbeleef Pinkpop met System Of A Down (4), Imagine Dragons (9), Green Day (14) en nog 23 andere acts.

Acts van eigen bodem
Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks
Luister nog een keer naar de acts uit onze eigen landen! De hoogst genoteerde Nederlandse act zijn de amigo’s van Chef’Special op plaats 12 en op een goede 17e plek vinden we stadionrockers Kensington. Niet ver daaronder staat de Belgische topact Oscar And The Wolf op plaats 18 en de gebroeders Soulwax op plaats 25.

Naar de Festivalacts Top 100 op Spotify!

Festileaks op Spotify

Image result for festival public

Op dat Spotify-profiel is trouwens nog veel meer te vinden! Wil je er zeker van zijn dat je je ma-xi-maal nageniet van je favoriete festival? Check dan hieronder het overzicht van onze verschillende festival playlists:

Ook hebben we al jullie Droomsetlists in Spotify gezet! Check hieronder een selectie:

Veel luisterplezier gewenst door de Festileaks-redactie!

DELEN
Amber
Student Media, Informatie & Communicatie. Verslaafd aan concerten, festivals en eigenlijk gewoon muziek in het algemeen. Favorieten: Kendrick Lamar, Muse, Arctic Monkeys, Anderson .Paak en The xx. Daarnaast trots lid van de nieuwsredactie en tevens mede-verantwoordelijk voor het Spotify-kanaal van Festileaks.