De zoektocht naar dé festivalact van 2017 is in volle gang en er kan weer gestemd worden. Natuurlijk begrijpen we dat het haast onmogelijk is om een keuze te maken uit zo veel goede artiesten. Daarom willen we jullie wat inspiratie geven. We laten enkele prominente spelers aan het woord om hun favoriete act van 2017 te pushen. Vandaag spreken we PALMSY-bassist Ties Bogers.

Een lastige keuze. Ook voor de muzikant van PALMSY, de Nederlandse band die dit jaar op Sziget mocht vlammen. De keuze viel uiteindelijke op Mac DeMarco: “Hij weet precies wat hij wel en niet moet doen.”

Een perfecte afsluiter

“Ik zag Mac DeMarco op Sziget en keek vooraf het meest uit naar zijn show. Hij speelde op de laatste avond dat we op Sziget stonden. Gelukkig kwamen alle nummers voorbij die ik wilde horen, waaronder ‘Chamber of Reflection’, en dat klonk allemaal ook nog eens erg goed. Een setlist met een mooie balans tussen oud en nieuw werk. Een perfecte manier om mijn Sziget af te sluiten.”

Spontane show

“Drie minuten voor de show stapte Mac DeMarco het podium op en zei direct: “Ik heb er heel veel zin in. Haal maar alvast een drankje!” Dat begin was tekenend voor zijn spontaniteit en oprechtheid. Hij heeft een hele mooie mentaliteit. Zo van: ‘het boeit me allemaal niks. Ik wil gewoon muziek maken’. Er stond een man op het podium die hem regelmatig een fles wijn aan de mond zette. Zelf liep hij later in de show ook als een soort krab over het podium heen terwijl hij al een kwartier aan het soleren was. Deze spontane momenten horen bij een show van hem.”


“Ook de visuals zijn mij nog goed bijgebleven. Dat was in de stijl van Pokémon, met een 2D-poppetje dat de wereld rondliep. Dat gaf een erg grappig effect. Zijn hele show was een verrassing. Hij veranderde bij sommige nummers plots van snelheid of dynamiek. Ik vind hem op dit moment echt één van de beste performers. Hij weet de muziek live zo goed te brengen, dat het leuk blijft om naar te kijken.”

Ben jij het eens met de keuzes van Ties? Of had je juist een heel ander hoogtepunt? Breng nu je stem uit voor de Festivalact Top 100 2017.

Festivalacts Top 100

De komende weken blikken we terug op de geweldige tijd die we afgelopen zomer hebben gehad en laten we enkele prominente spelers aan het woord om hun favoriete act van 2017 te pushen. Maar uiteindelijk bepaal jij wie de opvolger wordt van Arcade Fire (2014), Muse (2015) en De Staat (2016). Dus: stemmen maar!

Naar de stempagina