Eindelijk is het debuut van Prophets of Rage uitgekomen. Na een lange festivalzomer kunnen de fans nu ook genieten van een album van de supergroep. Het dubuutalbum draagt dezelfde naam als de band: Prophets of Rage.

Prophets of Rage is een heuse supergroep. Met leden van Rage Against the Machine, Cypres Hill en Public Enemy zijn de verwachtingen dan ook hooggespannen wanneer de aankondiging van de samenwerking komt. Het de eerste single ‘Unfuck the World’ werd er al een voorproefje gegeven. Nu is daar dan eindelijk het gehele album, dat je hieronder kunt beluisteren.

Nog voor het debuutalbum uit kwam speelde Prophets Of Rage op veel festivals. De supergroep zette met energieke optredens menige festivalweide in vuur en vlam. Politieke statements, harde teksten en een hoop gitaargeweld zorgen er voor dat de band dit jaar een populaire festivalact is. Wil je na het album ook zien hoe de nummers live klinken. Check dan het festivalconcert op Rock Am Ring.

Prophets Of Rage

Supergroep Prophets Of Rage heeft een bezetting om je vingers bij af te likken. De band bestaat uit drie leden van het legendarische Rage Against The Machine (Tom Morello op gitaar, bassist Tim Commerford en Brad Wilk op de drums), twee leden van hiphoppers Public Enemy (rapper Chuck D en zijn compagnon DJ Lord) en rapper B-real van old skool hiphopgroep Cypress Hill. De band startte in 2016 met de Make America Rage Again Tour. Een naam die vooral bedoeld was als grote fuck you naar Donald Trump, die destijds volop in de strijd was voor de Amerikaanse verkiezingen.

Dat is gelijk ook de grote boodschap van de optredens van Prophets Of Rage: ‘Fight the power’, ‘unfuck the world’ en ‘fuck Trump’. De band is inmiddels een groot succes en mocht haar boodschap verspreiden op onder meer Rock Werchter en Pinkpop.

DELEN
Stijn
Om mijn persoonlijke tijdlijn niet vol te gooien ben ik lid van de Festileaks nieuwsredactie. Vanuit Nijmegen ben ik bereid heel Europa door te trekken voor festivals.